perjantai 1. heinäkuuta 2011

Agivalkka

Oltiin Tiukun kanssa tänään Hilpi Yli-Jaskarin (Lagu) agilityvalmennuksessa VAS:illa. Olosuhteet olivat kuumat ja kosteat, kentällä vierähti illalla melkein 2,5h ja siitä 2h sateli tasaisesti vettä.. Sade ei varsinaisesti haitannut ja lämpöä riitti, mutta märkä kenttä oli Tiukun mielestä tänään ikävä. Tänään oli vähän hieno neiti-päivä ja hienot neidithän hyppii lammikoiden yli. Tämä tietysti tuotti vähän hankaluuksia kun pahimmat lammikot muodostuu aina esteiden vierelle, tiukkoihin kurveihin jne.

No, hyvin meni treenit kuitenkin, vaikka ihan paras vire jäi olosuhteiden vuoksi hiukan vajaaksi ja jotkut harjoitteet menivät lammikoiden takia lähinnä sinne päin. Tehtiin alkuun pakkovalsseja, hypyillä, putkella ja kepeillä. Hyvin meni ne ja pakkovalssi on kyllä sellainen ohjauskuvio, mikä oikeasti helpottaa vaikeissa paikoissa, kunhan vaan älyää hyödyntää sitä :) Toisena harjoituksena oli estekuvio tiukoilla kurveilla, nimenomaan tässä ne lammikot vähän häiritsi :-) Mutta idea tuli hyvin selväksi - Tiukullekin sopii, että oikein "vedetään" sieltä esteen tekee kädellä tiiviisti siivekkeen vierestä ja sitten täyttä spurttia seuraavalle esteelle. Ääntä saa myös käyttää, niin kurvit pysyy pieninä. Tässä hyvänä apuna on herkku aina siinä kädessä, joka "hakee" koiran esteen takaa. Kahdella kädellä ohjaus puolestaan varmistaa, että rintamasunta pysyy ohjaajalla oikeana. Ja tosiaan spurtata saa ja pitää itsekin, niin koirakin pääsee parhaaseen vauhtiin :) 

Viimeinen harjoitus oli koko rata, jossa treenattiin mm. sylkkäriä (ns. sylikäännös, jolle parempi nimi tosin olisi sivukäännös), 90 asteen keppikulmaa, sokkausta ennen putkea ja puomia ja putkea niin, että putki on puomin alastulon ympäri. Meillä näistä keppikulma, sokkaus ja puomi/putki menivät hyvin. Sylkkäri oli vielä uusi juttu, mutta varmaan ihan käyttökelpoinen ja lähtee toimimaankin, kun vähän treenaillaan kotona,

Yksittäisenä pointtina valkasta jäi mieleen palkkaus ohjauskädellä aina menosuunnan suuntaisesti, koira oppii hakemaan kohti sitä ohjaavaa kättä. Hyvä pointti, pitää yrittää muistaa se sitkeämmin :) Kaikenkaikkiaan kiva valmennus, harmi että sää oli mitä oli, mutta kaipa se on vaan lätäkköagilityakin harjoiteltava kun Suomen kesään näitä sadepäiviä varmaan tulee sattumaan silloinkin, kun me kisakentille asti päästään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti