torstai 14. heinäkuuta 2011

Tiukun agitreenit = Helmin tokotreenit

Välillä taas treenikuulumisia! Eli nyt kun Helmin pentukurssi loppui niin olen ollut vähän laiska treenaamaan erikseen Helmin kanssa ja päätin hyödyntää Tiukun agitreenien odotteluajan. Kahtena viime viikkona on nyt tätä kokeiltu ja  meneekin aika näppärästi, koska Helmi saa odottelun aikana kerättyä intoa ihan valtavasti ja draivia riittää kun neiti pääsee hommiin! Pakko vähän hehkuttaa, että on aika makee 7kk-shibaneiti <3

Treenattiin Helmin kanssa ihan perusjuttuja, kontaktia, viereentuloa ja maahanmenoja + paikallaoloa. Maahanmenot on ollut Helmillä tosi hyvät, nyt ehkä vähän tökki (ei mennyt aina ekasta käskystä) ja tehtiin sit "iloisia maahanmenoja" eli herkulla jahtausleikkiä ja sit kesken leikin maahan-käsky ja palkka + vapautus heti kun kyynärät koskee maahan. Tuntui toimivan ihan ok :) Hienosti Helmi tietää jo ett ilman vapautusta ei saa nousta maasta, vähän se vielä katselee ympärille eikä hae kontaktia aina heti, mutta pysyypä siellä kuitenkin. Otin sellaisia 10sek paikallaoloja 5-10m etäisyydellä. Treenattiin myös maasta viereennousua, ei ollut sitäkään tullut otettua juuri aiemmin.

Kontaktitreeniä tehtiin myös, lähinnä sellaisia seuraamisen aloituksia. Kontakti on hieno, mutta edelleen se seuraamispaikka vähän  vaihtelee. No, pikkuhiljaa, pitää koittaa miettiä tuohon jotain :) Treenattiin kahden agiryhmän välissä, eli vaikka hulinaa oli ympärillä, keskittyminen oli tosi hyvä! Hempula nyt tosin on aika iisipiisi, kun lihapullat maistuu niin hyvin - ja niin maistuu leikkikin, viimeks tuli parhaimmillaan oikein ärripurrirevittelyt :-)

Tiuku <3
Ja kun kehumisessa päästiin vauhtiin niin pitää kehua Tiukua kans! Vaikka se tekikin viime agitreenien alkuun perinteiset ja karkas asioita tekemään heinikkoon vaikka just hetki sitten oltiin käyty lenkillä. No, kun päästiin vauhtiin niin kyllä sujui hienosti moni juttu, esim. muuri ja keinu oli ihan super! Rengas keskellä hyppysuoraa oli jostain syystä vähän vaikea (yleensä ollut tosi varma), jos olin yhtään myöhässä niin Tiuku meni ohi/hyppäs vierestä ja porhalsi suoran päässä odottavaan putkeen. Sinänsä vain positiivista että putki vetää, yleensä kun ne ei oo ollu ihan Tiukun lempparijuttuja :) Hienosti irtos! Ja muuten tuli harjoiteltua niitä pienempiä kurveja taas, kyllä se vaan toimii että painokkaasti sanoo koiran nimen ja "tässssä" noin 1-2m ennen hyppyä, jonka jälkeen pitää kääntyy tiukasti. Mun pitää vaan muistaa olla ajoissa :) 

Toinen radan pätkä oli aika helppo, tosin ohjaaja vähän kämmäili etäisyyksien arvioinneissa mutta koira toimi hyvin. Treenattiin pussia yksinään, en oo vielä ottanut sitä niin että kangas olisi ihan maassa asti vaan avustaja vielä pitää pientä aukkoa siellä. Ihan hyvin menee näin, mutta pitää ottaa vaan treeniä alle. Kaikenkaikkiaan kivat treenit, radat oli aika vauhdikkaita niin sai kyllä ohjaaja porhaltaa kesäauringossa ihan sopivasti :) 

Tänään oltiin vielä Helmin kanssa näyttelytreeneissä. Ja kyllä muuten huomas että tokoa on treenattu! Vitsit mikä kontakti ekassa seuraamiskolmiossa :) No, näyttelyhihnassa ei tietysti ois kauhean toivottavaa että koira vetää niska vinkuralla ja katse ylöspäin, joten mä en voi paljon Helmiä kehua vaan pitää vaan pitää hihna aika lyhyenä (ettei nenä pääse maahan) ja sit reippaasti antaa mennä vaan ilman jutteluja. Oma katse eteen ja askelta toisen eteen kevyen hölkän vauhdissa, niin Helmikään ei ehdi katsella ylöspäin. Näin ainakin treeneissä, tositoimissa voi tietysti sitten olla eri juttu..  Kovasti Helmi sai taas kehuja, handleri aika paljon vähemmän mutta ehkä se siitä ;)

Helmi 6kk

Edestakaisin ravailu parin kanssa vierekkäin meni muuten aika kivasti, jotain kehitystä on vissiin tapahtunut. Seisottaessa mun pitäis itse muistaa olla sähläämättä liikaa ja kuulemma antaa koiran hoitaa homma kotiin :) Pöydällä menee ihan perushyvin, vähän Helmi vielä menee vinkuralle välillä kun tutkitaan, mutta esim. hampaat näyttää jo hyvin. Eiköhän se siitä pikkuhiljaa kun ikääkin tulee :) Ihanan reipas tyttö tuo kyllä on. 

Muttahei, se treeneistä, huomenna ajetaan kotiin viikonlopuksi. Pääsen vihdoin palluttelemaan pikku-Aataa! Ja Fumikokin tulee kyläilemään lauantaina, aika ihanan pentumainen viikonloppu tiedossa, jeejee :) Kivaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti