lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun tunnelmia

Jouluaattoaamu valkeni Mäntsälässä pikkuisen pilvisenä. Riisipuurojen ja joulurauhan julistukseen huipentuvien pakollisten aamuohjelmien sivusilmällä seurailemisen jälkeen lähdettiin Navin, Helmin ja Iitun kanssa päivälenkille aatonaaton tapaan golfkentän ympäristöön. Vähän pimeetä tuppasi olemaan valokuvausta ajatellen, mutta koirilla taisi olla kivaa!


Navi sai olla vapaana jälleen melkein koko ajan, niin hyvin se tottelee kutsua ja muutenkin pysyttelee lähettyvillä. Mahtava tyyppi. Jopa Iitu innostui vähän spurttailemaan!

Nuoriso-osasto (no tosin, Helmihän täytti viime viikolla jo neljä!) hoiteli kuitenkin rajummat painit, Iitu ei sellaisiin humputuksiin enää jaksa lähteä mukaan. Aattoiltana alkoi sakea lumipyry ja tunnelmallista iltaa vietettiin sisällä jouluherkkuja mussutellen ja Trivial Pursuitia pelaillen. Koirat ottivat rennosti ja rouskuttivat possunkorvat tyytyväisenä.Jotain pientä pelleilyäkin jouluun saattaa joskus kuulua :-)

Jouluaaton pyryn jälkeen Joulupäivä valkeni ihanan aurinkoisena pakkaspäivänä. Navin ilmeestä päätellen taisi olla jopa hieman liian kirkasta ;)


Mutta äkkiä se siitä sitten iloksi muuttui! Lunta oli tullut siis lisää ja pakkastakin huomattavasti enemmän, joten karvattomat shibat saivat takit niskaansa.
 
Lenkin jälkeen harrasteltiin vielä kameralle kirmailua pihalla. Harvinaista herkkua päästä kuvaamaan tällaisessa valossa joulun aikaan! :)


Tiuku-paralla on korvatulehdus :(Aata on pentujen jälkeen taas oma toimelias itsensä, joskin karvattomampi kuin koskaan.

Takin alla Helmillä ei enää ole montaa karvaa jäljellä, vaikka päässä ja hännässä karvanlähtö ei näykään.

Pomppan takkiin ollaan oltu edelleen oikein tyytyväisiä. Helmiä ei ainakaan hidasta yhtään.

Äiti ja tytär havitteli yhteisiä risuja. Jako tapahtuu aina sulassa sovussa kuitenkin.


Hassu Navi :)

 Aika pian se aurinko kuitenkin taas lähti laskuun. Lopulta taivaalle ilmestyi vielä hieno halo-ilmiö! Enpä ole aiemmin moista nähnyt, joten tietysti piti juosta sitä kuvaamaan. Navi tuli mukaan ja päätyi poseeraamaan, jälleen :)Aika kaunista, vai mitä? Tunnelmallinen tapa päättää joulunvietto.

7 kommenttia:

 1. Onko sun kasvateilla ollut millaista näyttelymenestystä tähän asti? Kirjoittelin joskus aiemmin että olisin kiinnostunut sun pennuista, mutta päätetiin kuitenkin siirtää shiban hankintaa vielä muutamalla vuodella, että opiskellaan kunnolla ko. rotu, on sen verran erilainen kuitenkin kuin nykyinen koira. Toimiiko shiba miten muiden rotujen kanssa? Meillä schipperke, omapäinen pikkukoira. Sitten kun shiban hankinnan aika tulee, niin saako susta lähistöllä asuvana sellaista kaveria, jonka kanssa voisi tapailla koirien kanssa ja kysyä neuvoa kouluttamisessa ja muussa, kun veikkaan että se on aika iso haaste sitten. :) Näin etukäteen kyselen vaan että onko sulla tapana semmoista harrastaa, tai aikaa moiselle.

  VastaaPoista
 2. Heissan, olitkin bongannut tosiaan näyttelyjuttuja aiemmista postauksista. Jonkin verran menestystäkin on tullut :) Ehdottomasti oon mielelläni kasvattienomistajien kanssa yhteydessä ja autan koulutusasioists jos apua toivotaan (ja ehkä vähän kysymättäkin ;). Mahdollisuuksien mukaan muutenkin aina kiva nähdä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä homma, kasvattien suuntaan aktiivinen kasvattaja on minusta aina ihan super juttu! Jatkan sun seuraamista ja pidän peukut pystyssä kaikelle mahdolliselle menestykselle :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava blogi ja ihan huippuja tilannekuvia! :) Me ollaan avokin kanssa jo jonkin aikaa mietitty perheenlisäystä koiran muodossa ja roduista shiba on ehdottomasti se, joka meitä molempia kiinnostaa. Haussa on oman pennun lisäksi myös sellainen kasvattaja, jonka puoleen voi kääntyä milloin vaan ja missä tahansa asiassa. Näitä kirjoituksia kun lukee niin tulee kyllä sellainen fiilis, että sinä haluat osaamistasi ja apuasi eteenpäin jakaa. Voipi olla, että tämä mun opiskelu-aamu vierähtääkin tätä blogia taaksepäin lukiessa :D
  - Melli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melli! Toivottavasti on ollut leppoisia lukuhetkiä höpinöideni parissa :D

   Poista