keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tuleva agitykki Hemuli

Välillä jotain muuta kuin pentujuttuja :) Palataan muutamia viikkoja taaksepäin; tässä kuvia sekä pohdintaa kesän agilitytreenaamisesta. 

Kuvat Erja Lajunen, kiitos!
Niitä harvoja kertoja tänä kesänä kun ei olla paahduttu agikentälle :)

Helmin kanssa treenaaminen on kyllä jokseenkin aika erilaista kuin Tiukun! Yhteistä on tosin rakkaus puomia kohtaan. Jos Tiukun kanssa painittiin hieman hepulihallittavuuden kanssa, Helmin säntäilyt ovat yleensä muuten vaan väärälle esteelle karkailua ja joskus jotain nuuskuttelua, johon kyllä superherkku eli kuivattu tonnikala tehoaa aika kivasti.

Parhaimmillaan Helmin kanssa treenatessa saa sellaista "ison" koiran ohjaamisen tuntua, oma sijoittuminen on tärkeää ja kropalla ohjaaminen korostuu, kun ei ehdi ihan kaikkialle ja pitää ajoissa kertoa, mihin käännytään. Laukassa Helmillä on aika matkaavoittava askel! On ollut kiva huomata, että Helmi ei hämäänny uusistakaan ohjauskuvioista juurikaan, kunhan itse teen ne oikein.

Treenattavaa syksylle:

  • Paikoillaan pysyminen lähdössä (Mun pitäisi jaksaa/muistaa palata palkkaamaan useammin, tehdä ns. valelähtöjä)
  • Esteiden kierrot (Treenattavissa mm. tekemällä puiden kiertoharjoituksia lenkillä, vielä kun ehtisi pidemmälle metsiin niin ettei tarvitsisi roikuttaa hihnaa peräsä)
  • KEINU (Helmi ei tykkää yhtään! Luovun vauhtitaktiikasta, jossa opetellaan päätyyn juoksemista, koska Helmistä keinun liike on juurikin se hurja juttu ja tällöin korkealta vauhdilla keinun pudottaminen ei varmastikaan vie meitä kovin pitkällle. Tarvitaan varmaan matala keinu harjoitteluun niin, että keinun suorittaminen ja 2-on-2-off -asentoon päättämisestä tulee Helmistä hauska leikki, jota se itsenäisesti tarjoaa.)
  • Kontaktien harjoittelu aktiivisesti (A:lla sujuu jo ilman 2cm x 2cm alustaa, puomilla vaikeampi, joten siellä voi pitää vielä palkkaa mukana. Vauhtia lisäten jatkuvasti.)
  • Irtoamisharjoitukset (esim. putkeen, tavalliselle esteelle - kontakteille tätä ongelmaa ei ole ;)
  • Pussi, pöytä ja kepit (tarvitaan vaan toistoja lisää)


Ilmeellä :D
Tiukunkin kanssa otettiin varovasti treeniä kentällä pari kertaa heinäkuussa. Voi kun se on niiiin intona ja tuntuu, että se osaa kaiken <3 Harjoiteltiin mm. keppejä oikealta puolelta (vaatii vielä käden heiluttelua rytmitykseen, mutta menee kyllä!) ja lähtöharjoituksia niin, että huusin sen luo kolmen esteen takaa. Hienosti hakee hypyt, vaikka linja oli aika haastava. Huoh. Klassinen tilanne, että terveys pettää kun koirakko on muuten parhaimmillaan.. :( No, pääasia että Tiukun arjessa ei polvet vaivaa. Katsotaan nyt miten tilanne edistyy tulevina kuukausina.

Kuva helmikuulta. Aina yhtä happyhappy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti