maanantai 4. elokuuta 2014

Canexia ja kynsienleikkuuta
 

Täällä osataan jo vaikka mitä, mutta etenkin olla vaan niin mahdottoman söpöjä! Kuvissa pennuilla on ikää 16-20 vrk, mutta nyt tänään tuli 3 viikkoa mittariin. Ikäpyykki tarkoitti sitä, että pennut ja emo saivat tänään madotuksen - Canexin tahna yököttävyydessään upposi ekalla ja puklauksilta vältyttiin!

Pentujen kehitys on ihan huimaa. Voisin vannoa, että ne kasvavat silmissä! Painoa on tosin vasta 1-1,2 kiloa, joten mitään jättishibapentuja eivät nämä pikkuiset ole. Tänään leikattiin ekaa kertaa kynnet ja silmät ovat olleet tovin jo auki. Nyt selvästi näkö alkaa pelittää, sillä aamulla kun aurinko nousee, alkaa myös elo pentukopassa.. Esimerkiksi ulvominen on uusi taito, jota pitää välillä harjoitella yhdessäkin! Voi haukotus :) Näissä ennätyshelteissä kylmäkallet pentulaatikon alustan alla ovat kovassa huudossa. Ilman niitä voisi olla kasvattajalla univelkaa aika paljon enemmän - pennut kerääntyvät kylmäkallejen ympärille ja rauhoittuvat maha vasten kylmää alustaa. Fumikon mielestä parvekkeella nukkuminen on pop!

Istuminen on jo sujunut jonkin aikaa ja nyt myös jalat alkavat hiljalleen kannatella. Pikkupoika (Herra C) oli neljän tassun tuntumassa ensimmäisenä jo pari päivää sitten, tyttö pian perässä ja nyt myös Isoveikka (herra A) sekä Lötköpötkö (Herra B) ovat saaneet kirjaimellisesti jalat alleen. Tulevina päivinä alkaa myös siivousrumba, koska muiden taitojen ohessa myös pissaaminen sujuu oma-alotteisesti. Pentuaitauksen rakennusta lienee tiedossa loppuviikosta.

Fumikolle ruokaa menee nyt aikamoiset määrät! Hyvä niin, sillä mammalla on varaa popsia ihan niin paljon kuin vaan suinkin napa vetää :) Linda ehti käydä kylässä viime viikon keskiviikkona ja Fumiko on tietysti iloinen nähdessään perheensä, mutta tuntuu silti ymmärtävän hyvin, että sen paikka on vielä lapsien luona. Myös ensimmäiset pennunkatsojavieraat on otettu vastaan hymyillen, hieno Fumppa!

2 kommenttia:

  1. Siis missä vaiheessa marsuista on tullut koiria? Kovasti kasvaneet, jatkakoot samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta! Nyt ne on jo chillaillu parvekkeellakin ja tykänneet jauhelihasta. Aikamoista :)

    VastaaPoista