keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Keskikesän juhlaa

Postauksien suhteen mennään aika pahasti jäljessä, oikeesti näistä pentuarjen tapahtumista olisi raportoitavaa ihan joka ikinen päivä, mutta auttamattomasti loppuun tunnit vuorokaudesta kesken. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eiks niin? 

Juhannuksen aatonaattona karkasin töistä vähän ajoissa ja pakkasin autoon paitsi omat vermeet, myös Tiukun, Aatan, pennut ja pentuaitauksen :) Mazdan nokka kohti Mäntsälää! Välietappi oli Tampereella Mirvan luona, jossa ihasteltiin uutta kotia, nautittiin hyvää ruokaa ja koirat pääsi tutkiskelemaan pihapiiriä. Kiitos tarjoilusta isäntäväelle! Oli erityisesti mukava nähdä Iitun emoa Vilmaa, jolla ikää on mittarissa kunnioitettavat 15 vuotta. Pennut tapasivat uusia ihmisiä, kylässä samaan aikaan pyörähtäneen tomeran lapsen ja nuuskuttelivat hiukan Saimi-shibankin kanssa. Illaksi päästiin Mäntsälään ja heti kävi selväksi, että Juhannuksesta on tulossa mahtava. Säät suosivat, pennuilla ja koirilla riittää tilaa vipeltää ulkona mielinmäärin ja itsekin saa ottaa rennosti - apuhoitajia kun löytyi ainakin kourallinen :) 

Rakkaista sukulaisista ja ystävistä, koirista ja pennuista, kauppareissusta, hyvästä ruuasta ja juomasta, helteestä, talviturkista luopumisesta, reippailusta, ulkoilusta ja valokuvauksesta, grillailusta, pelailusta, valvomisesta ym. ym. - siitä oli ihana juhannusaatto tehty!

Juhannuspäivä oli aamusta hieman sateisempi, mutta eipä tuo haitannut kun tihkutteli vaan silloin tällöin. Saatiin kivoja vieraita käväisemään ennen kuin tehtiin varsinainen pakkautumisen ihme ja lastattiin mun uskolliseen siniseen kärryyni neljä ihmistä ja viisi koiraa matkatavaroineen :) Helmin pentu Yumi omistajineen tuli siis moikkaamaan ja pian perässä myös Aatan puoliveli Ilo perheineen. Koirilla taisi olla aika kivaa! Harmi, että mun kamerasta loppui akku ennen aikojaan - mustat puolisisarukset viljapellossa loikkiessa olivat aika hieno näky!


Lauantai-ilta ja sunnuntai päivä vietettiin mökillä Somerniemellä, taas pentujen autoilut sujuivat ihan valtavan hienosti ja mökillä pääsivät pennut tutustumaan jälleen uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin. Vähän metsäisempi maasto tuli tutuksi ja oikeastaan vain yön pennut viettivät mökissä sisällä. Kävyt olivat tosi kiva juttu! Helmi taas oli valtavan onnessaan nähdessään kolmen viikon eron jälkeen paitsi mut, myös Tiukun pennut! Se parkkeerasi heti ulkona pentujen lähelle ja juoksi pentujen ollessa mökin ympäristössä vapaana pennulta toiselle ihan kuin niitä paimentaen. On tainnut ihan pehmentää äitiys Hemulin, kun ei paljon edes raaski jöötä pennuille pitää vaikka ne tekis mitä ;) Pakko kyllä sanoa, että oon hirmu ylpeä meidän koiranelikosta - kaikki osaavat suhtautua pentuihin hyvin ja laumakemiat tuntuu toimivan muutenkin. Pennuille tosi hyvää oppia, että Iitu pitää johdonmukaisesti jöötä, Aata ja Helmi leikittää kärsivällisesti ja äiskä huolehtii. Mökillä tuli ennen kaikkea rentouduttua ja nautittua kesäkeleistä, syötyä hyvin, uiskenneltua, saunottua, melottua, lenkkeiltyä (Aata se vaan jaksaa hienosti juoksulenkillä mukana, 11km tällä kertaa eikä tuntunu vissiin missään!). Granun tuleva omistajakin kävi moikkaamassa meitä vielä ennen kuin Riinan, Tiukun, Helmin ja leijonakolmikon kanssa lähdettiin illalla ajelemaan kohti Vaasaa. 

Pojat © Ida

Vähän etukäteen pohdiskelin, millaistakohan tulee juhannusreissusta kuusiviikkoisten pentujen kanssa, mutta jos tätä nyt jotenkin yhteen vetää niin aika täydellinen kesäviikonloppu! Mahtavaa sosiaalistumista pennuille, monenlaista uutta ja arvokasta kokemusta kertyi reissussa, mutta silti myös pentujen oma tila ja rauha oli taattu. Ehdottomasti aion toteuttaa vastaavanlaisia reissuja tulevienkin pentueiden kanssa, jos sellaisiin vain mahdollsuus avautuu :)

Kello sunnuntaina 23:30 ja melkein perillä Vaasassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti