lauantai 6. heinäkuuta 2013

Beibi saank mä olla sun hauva? Kieriä lattialla kuin hullu..

...Ja silti paijaat vaik oisin ollu hölmö ja ihan mahdoton.

No tietty! Tiiättekö mikä biisi? :DJuhannuksen jälkeen mulla olikin pari päivää lepposaa, kun sisko tuli kylään ja auttoi aamuisinkin koiraviisikon hoidossa :) Naperot pääsi enemmän ulkoilun makuun ja jäivät pihalle vielä vilistämään Riinan valvontaan, kun itse suuntasin töitä kohti. Pennuilla on ollut aika oltavat, kun Helminkin voi melkeen laskea varamammaksi - niin tunnollisesti leikitetään, putsaillaan ja jopa pissoja siivoillaan molempien, Tiukun ja Helmin, toimesta :) Aikamoisia vauhtinaperoita, RIIVIÖITÄ (silti ihania sellaisia :), kyllä pennut jo ovatkin. Purevat ihan jumalattoman lujaa, ei tarvitse kiljahduksia varsinaisesti näytellä...


Koko lauman kaahailua

Viime viikko oli pentujen viimeinen viikko yhdessä, kun poikkeuksellisesti luovutin tästä pentueesta ensimmäisen pennun, Konu-Konna-Gonzalesin, kotiinsa Ouluun jo päivän yli 7 viikkoisena. En ole shiboilla kovin aikaisen luovutuksen kannalta, näen pentujen olevan vasta paremmin valmiita suureen maailmaan kasiviikkoisesta eteenpäin ja yksilökohtaisesti tarvittaessa vaikka myöhemminkin. Varhainen luovutusikä  sovittiin nytkin sillä ehdolla, että pentutestissä kaikki sujuu hyvin ja Ouluun Evelle ja Tommille valikoituva pentu osoittuu uumoilemani mukaisesti rohkeaksi kaveriksi. Tässä kohtaa plussat ohittivat miinukset kun sopivaa luovutusajankohtaa mietittiin, sillä näin Konu pääsi kotitutumaan paremmin omaan kotiin ennen tämän viikonlopun reissuja ja erityisesti tottumaan perheessä odottaviin pieniin karvaisiin kavereihin, pupuihin. Toivon mukaan pupuihin totutaan niin hyvin nyt jo pikkupentuna että elo on sopusointuista sitten myöhemminkin :)

Konu 6,5 vko

Mutta vikalla yhteisellä viikolla siis opittiin kaikenlaista uutta! Esimerkiksi Konun ja Pirren uudeksi lempiharrastukseksi nousi vesikupissa läträäminen, melkein sitä voisi uimiseksi kutsua. Viilentävä harrastus, mutta lattiat ei ehkä oikein tykkäis ja kummasti se juomavesi oli myös koko ajan loppumassa.. Pirre on jatkanut touhua täällä edelleen. Pentuaitauksessa vesikupin virkaa toimittaaa nykyään iso kattila, siinä läträäminen ei ole ihan yhtä houkuttelevaa. Vesi ei pentuja tunnu muutenkaan haittaavan, viikolla parina päivänä sateli jonkin verran ja yksi aamu-ulkoilu suoritetiin jopa ukkosen jyrinässä. Eivät tainneet penskat tohinoissaan mitään jyrinää kuullakaan.

Tiistaina puistoiltiin Alexian ihanien shelttien Lilon ja Dixien kanssa, loistavaa sosiaalistumista taas kerran, kiitos Alexia! :) Keskiviikkona mulla kävi kavereita kylässä ja sitten torstaina aamulla olikin jo pentutestin vuoro. Testi meni oikein hyvin, toimintakyvyssä pientä vaihtelua, mutta hermorakenteesta kaikki saivat hyvän! Tulokset olivat aika sellaiset kun osasin odottaakin, joskin Pirre ehkä oli parin viimeisimmän viikon aikana kerännyt rohkeutta jopa enemmän kuin odotin. Kaikenkaikkiaan testi antoi taas paljon mielenkiintoista pohdittavaa ja analysoitavaa, pitää joskus paremmalla ajalla kerätä hieman ajatuksia yleisesti tuohon pentutestiin liittyen tänne blogiinkin.

Perjantaina tehtiin aamulla reissu eläinlääkäriin sirut ja puhtaat paperit eläinlääkärin tarkastuksesta hakemaan, jippei! Lauantaina Pirren tulevat omistajat kävivät meitä moikkaamassa, olipa kiva nähdä taas pennunostajia jo lisää vaikka luovutus on vasta edessäpäin. Kyllä vaan uskallan nyt jo sanoa, että loistavat kodit on kaikille niin Helmin kuin Tiukun pennuille löytynyt! (On muuten aikamoinen prosessi tuo kotienkin valinta, voisi siitäkin joskus mietteitä kirjoitella ylös kun vaan ehtisi :) Iltapäivällä oltiin Helmin kanssa agilityvalmennuksessa ja pennut pääsi kentälle mukaan sosiaalistumaan. Pari kilttiä koiraa tuli nuuskuteltua ja monta uutta syliä tutuksi, agikeinun pauke ja muu tohina ei pentuja paljon häirinnyt. Omassa kopassa torkuttiin välillä.

Kentän laidalla
Kahjo kolmikko viimeisissä yhteisissä leikeissä

Touhuilua pihalla
Pirre ja pyykkipoika
Lopulta koitti sunnuntai, Konun aka Akiran suuri päivä. Otettiin ennen Konun lähtöä pennuista viimeiset yhteispotretit (ks. alla), jotka onnistuikin aika kivasti. Taitava leijonakolmikko! Oulussa on kuulemani mukaan kaikki lähtenyt sujumaan tosi hienosti - Konun(kin) kuulumisia kuullaan varmasti vielä myöhemmin :)

Konu, Granu, Pirre - 7vko 1pvä
Granu, Konu, Pirre
Summasummarum, antoisa ja vauhdikas viikko!

Mitäs veikkaatte, paljonko vauhti rauhoittui kun vain kaksi jäi jäljelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti