sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pentuarkea opetellessa


En oikein tiedä, mistä sitä aloittaisi kirjoittamaan. Voisin tarinoida vaikka mitä, mutta aika tuntuu olevan vähän kortilla :) No, lyhyesti: täällä kaikki hyvin, muksut on aivan ihania ja kasvavat kovaa vauhtia. Helmi loistava äiti! 

Helmi oli ekan vuorokauden aika levoton jälkipolttojen takia ja siitä johtuva pentujen satunainen kitinä piti kasvattajaa hereillä ekana yönä niin, että pari päivää on univelan vuoksi mennyt aika sumuisissa tunnelmissa. Sitten ensimmäisinä päivinä maitoon totutellessa pennuille tuli hetkeksi ripuli ja sen jälkeen vielä emollekin, joka taas aiheutti sen, että Helmin ruokahalu ja maidontuotanto oli hetkellisesti vähän niukempaa ja pennut asiasta pitivät välillä mekkalaa - ja taas kasvattaja valvoi. Ja stressasi, vaikkei varmaan olisi ollut moiselle tarvetta ollenkaan, mutta minkäs teet.. :) Onneksi ripuleista päästiin eroon hyvin nopeasti ja pennut ovat kasvaneet koko ajan hienosti ja tasaisesti. Taitavat olla aika ahmatteja! Nyt alkaa kasvattajallakin vähän taas kirkastua ja stressitasot laskea, kun on saatu kunnolla unta alle ja arki luistaa. Kopasta kuuluu tyytyväistä tuhinaa ja Helmi on tosi tunnollisesti viihtynyt pentujen kanssa. Tänään käytiin Helmin kanssa ekaa kertaa vähän pidemmällä lenkillä. Aamulla mammakoira tuli olkkariin sohvalle kaikkuun ja sitten nakertamaan luuta matolle, ei näköjään tarvitse pennuille ihan koko ajan pitää enää seuraa :)

Seuraavassa kuvia 2-3 vuorokautta vanhasta kolmikosta. Alan pikkuhiljaa tunnistaa mukulat toisistaan, vaikka varsinkin tytöt on kyllä tosi samannäköisiä. On ne vaan ihania pikkupötköjä <3 Suloisinta ikinä, kun pennut punnituksen yhteydessä kopasta pois nostettaessa hieman kitisevät, mutta sitten rauhoittuvat heti tuhisemaan, kun ne nostaa rinnalle nojaamaan :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti