keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Talvikausi käynnistyi

Treenien talvikausi käynnistyi virallisesti eilen, kun uudessä ryhmässä päästiin Tiukun kanssa tositoimiin. Vanhan ryhmän kanssa hallilla olisi ollut jo parit treenit viime ja edellisviikolla, mutta juoksutauon takia jouduimme jättämään ne Tiukun kanssa väliin. No, tauko eikä hallin uusi pohja paljon Tiukua mietityttänyt eilen, vauhtia riitti! Mentiin kaksi aika helppoa ja nopeaa radanpätkää, mutta oli siellä muutama kinkkinen kohta välissä. Tiuku toimi hienosti, ns. paalutus (koira kääntyy esteen jälkeen tiukasti takaisin, kun ohjaaja kääntääkin kropan ns. väärää kautta ympäri, mutta ottaa koiran silti samalle puolelle alas kuin mistä koira lähtikin) oli ihan käyttökelpoisen oloinen tekniikka. Toisella radan pätkällä oli mm. puomi ja kepit, puomin kontaktit ei unohtunut vaikka juoksin jonkin verran edelle ja ne kepit.. wau! :))) Viikonloppuna on tiedossa kaksipäiväinen agilitykurssi, odottelemme sitä taas mielenkiinnolla.

Helmi oli mukana treeneissä, tokoiltiin aika paljon kun muut agittajat olivat radalla. Tokon alkeiskurssin (jonka pari viimeistäkin treenikertaa meni tosi hienosti) päättymisestä on pari viikkoa aikaa ja ollaan oikeastaan pidetty vähän taukoa viereentulon hinkkaamisesta ym, mutta treenattu kotona sen sijaan naksuttimella pieniä temppuja ja sen sellaista. Naksutin on kyllä niiin loistava vekotin, rakastan siinä just sitä, että sen avulla voi opettaa koiralle "tavan oppia" eli toisin sanoen voi palkita aktiivisesta oppimisesta. Helmi tarjoaa tosi hienosti eri juttuja kun se yrittää keksiä, millä naksautuksen saisi aikaan. Parin viime päivän aikana opetin Helmille "kirja"-tempun, joka on ihan Iitun lempitemppuja. Temppu toimii niin, että laitan lattialle kirjan / lehden tms., ja kun käsky kuuluu, koira juoksee kirjan luo ja läimäyttää sitä tassulla. Ja sit hakemaan herkkua! :-)

Tiukun agitreeneissä eilen Helmi oli myös ihan liekeissä, pienisuuri neiti jaksaa innollaan hämmästyttää muo treenikerrasta toiseen.. Ollaan silloin tällöin leikin yhteydessä harjoiteltu iloisia maahanmenoja ja en tiedä edes johtuuko se siitä, mutta Helmin maahanmeno toimi eilen tosi upeesti. Tekniikka ja nopeus alkoivat olemaan jo oikein kivoja ja Helmi ei tarvinnut sivullakaan seuruusta maahanmenoon mitään käsiapua tms. vaan pelkkä ääni riitti. Myös viereentuloissa oli tapahtunut jotain, ei mun tarvinnut sitä ohjata herkulla juuri viereen vaan haki jo kiepsautusta ihan itse. Toki välillä meni vinoon (osasyynä se, että yrittää jollain ihme loikalla osua oikeaan kohtaan ja saada herkun justhetinyt), mutta sitten korjattiin. Otin myös pieniä pätkiä seuruuta, meidän tahti on vielä aika hidas ja herkku on kädesssä varmistamassa että oikea paikka pysyy, mutta aika pitkällä ollaan jo! Suoraa ja nopeaa seuruuttamista tarvii varmaan vielä vähän välttää, niissä Helmi irtoaa helposti turhan kauas. Kasikkotreeniä nyt tarttis tehdä ainakin :)

Ens viikolla alkaakin Helmillä tokotreenit, päästiin mukaan tokoryhmään, joka treenaa tavoitteellisesti ja ryhmässä on koirakoita kilpailemaan tähtäävistä EVL:ssä kisaaviin asti. Odottelen jo innolla, millaista uutta puhtia ja vinkkejä saadaan sieltä. Tarkoitus olisi Helmin kanssa alkaa pikkuhiljaa miettimään myös noutoa ja kaukokäskyjä ym., eli myös niitä vaikeampia liikkeitä. Iitun kanssa aikoinaan toimi ainakin hyvin se, että treenattiin ruutua ja tunnareita yms. vaikeimpien luokkien liikkeitä aikalailla heti kun perusasiat alkoi olla kasassa, erilaiset liikkeet pitää koirallakin mielen virkeänä.

Nyt kun ollaan aloittamassa Helmin kanssa siis uudessa tokoporukassa ja aloittelemassa talvikautta, niin ajattelin tähän vähän vetää yhteenvetoa, missä nyt mennään. Toivottavasti jouluna tämä lista näyttää sitten jo valmiimmalta!

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: Tarvitsee rauhallisia harjoituksia, ettei hyppää tuomaria pusuttelemaan..
PAIKALLAANMAKUU: Kotona ja rauhallisessa paikassa menee noin minuutti, mutta tarvitaan PALJON häiriötreeniä ja varmuutta. Pikkuhiljaa kohti pidempiä makuuaikoija.
SEURAAMINEN (hihnassa / hihnatta): Paikka ja kontakti hyvät, kun seuruutahti verkkainen ja suoraa pätkää ei mennä liian pitkää. Viereentulon (suoran sellaisen!) vahvistaminen.
SEURUUSTA MAAHAN: Hitaasta kävelystä menee maahan ilman apuja, maassapysyminen kun ohjaaja kauempana tarvitsee vahvistusta.
LUOKSETULO: Aika hyvä jo :) Treeneissä olisi hyvä harjoitella matkan pidentämistä ja erilaisia häiriöitä.
SEISOMAAN JÄÄMINEN: Käskysana tarvitsee vahvistusta. Tarvitsee vielä käsimerkin ja käskyn toistamisen. Palatessa viereen ei malta odottaa käskyä.
HYPPY: Toimii jo namialustan kanssa, mutta vaatii vielä käskysanan vahvistamista. Ei käsiapua mukaan missään vaiheessa. Seisomaan pysähtyminen ok, mutta tarvitsee malttia viereen palatessa. .

3 kommenttia:

  1. Ihanaa että joku muukin jaksaa shibojaan treenata :)
    Tässähän pitää alkaa huolestua jo ensi vuonna vuoden toko-shiba tittelistä, alkaa näyttää siltä että kilpailua voipi jo hyvin esiintyä :D Ehkä me sitten pysytäänkin ensi vuonna vielä avossa niin saadaan niitä tuloksiakin..

    VastaaPoista
  2. Kiva kun molemmille tytöille on löytyneet ne omat lajit joista molemmat nauttii kera omistajansa :) Näitä treenipostauksia on kiva lukea!

    Elisa

    VastaaPoista
  3. Jaana, heh, no ei nyt ihan vielä ehkä ;D Helmin kanssa on kyllä hauska treenata, mutta eri asia on sitten miten äkkiä tuon kanssa uskaltaa lähteä kisaamaan.

    Elisa, niinpä, koiralle oma lajin löytäminen on aina tosi hieno juttu :)

    VastaaPoista