sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Muuttoja ja monenlaista muutakin

Sydney aka Yumi
Viikko sitten lauantaina aamusella lähdettiin ajelemaan Helmin ja pentujen kanssa kohti Mäntsälää. Pennut ovat jo tottuneita autoilijoita, mutta silti olin positiivisesti yllättynyt, että matka sujui hyvinkin hiljaisissa merkeissä. Parkanossa ja Tampereella pysähdyttiin lyhyesti ennen kuin ensimmäinen välietappi oli Mäntsälän juna-asemalla. Siellä haikein, mutta luottavaisin mielin ojensin käytännön asioiden hoitamisen ja hyvästien jälkeen Pörrin ja Navin uusien omistajiensa huomaan. Navi junaili Lahteen ja Pörri autoili Helsinkiin. Sydneyn aka Yumin ja Helmin kanssa jatkoimme matkaa toiselle puolelle Mäntsälää ylioppilasjuhliin. Sää oli mitä parhain, joten Helmi ja pentu saivat ulkoilla koko päivän. Viihdyttäjiä riitti molemmille, erityisen innokkaita olivat tietysti juhlissa vierailleet lapset ja sekös olikin hyvää sosiaalistamista taas. :) Yumi osasi leikkiä lastenkin kanssa hienosti, jopa haki vinkuleluaan ja Helmi puolestaan antoi lasten halailla mielinmäärin ja kaivaa vaikka luunkin pois suusta. Ihana Helmi <3 

Juhlien jälkeen suuntasin vielä Keravalle Lindaa ja Fumikoa moikkaamaan. Oli kiva nähdä Fumia pitkästä aikaa ja vähän leikkiä yhdessä pihalla. Ihana tyyppi :) Fumi osasi hienosti touhuta Yumin kanssa. Kotonakotona Halikossa oltiin vasta lähempänä puolta yötä ja hieman jännitin, miten Aata ja Iitu suhtautuvat Yumiin, mutta hienostihan se meni! Helmikään ei pentuaan puolustellut, vaan lauma oli äkkiä kasassa ja kirmailivat pihalla vauhdikkaasti :) Pentu tuntui olevan innoissaan uusista koirakavereista. Sunnuntai vierähti hujauksissa kun kylässä kävi useampia pennunostajaehdokkaita. Huh hellettä! Illalla myöhään sitten ajeltiin vielä takaisin Vaasaan, joskin kokoonpano muuttui sen verran, että Aata lähti Helmin tilalle Tiukun kasvavia pentuja kaitsemaan ja parit näyttelyt pyörähtämään. Helmille tekee varmaan ihan hyvää saada vähän pentuvapaata aikaa nyt kun omat lapsoset on jo pitkälti vieroitettu ja tottua hieman jo elämään Halikossa  mattesta erossa. Sellaisiakin uutisia on tässä nimittäin kerrottavana, että loppuvuosi vierähtää omalta osaltani työharjottelussa Tsekeissä, Prahassa. Neljän kopla eli Iitu, Tiuku, Helmi ja Aata saavat koko lauman kokoon reippaaksi puoleksi vuodeksi.

Tiuku löysi taas uuden hyvän unipaikan :)
Vaasassa vastassa oli iloinen Tiuku ja kolmeviikkoiset pennut, jotka olivat selvästi kasvaneet hurjasti vajaan kahden vuorokauden aikana! Kiitos viikonlopun hoitajille :) Tiukun pentujen neljänteen viikkoon on mahtunut kynsienleikkuuta, matolääkettä  (Pirre pulautti oikein taitavast ensimmäisen satsin), jauhelihan maistelua (ja hyvin maistuu!), Aataan ja Yumiin tutustumista (Yumi olisi hieman liiankin innokas leikittämään pikkusisaruksiaan, Aata vähän ihmeissään että mitä noi möykyt ees on..) ja - ylllätys, yllätys - pentulaatikosta kiipeilyä. Pienet möngertäjät valtasivat siis koko makkarin, kun laatikko kävi vissiin tylsäksi. Konna ja Pirre vuorotellen sieltä kipusivat pois. Sängyn alle nuo aina päätyivät nukkumaan jokinlaiseen kasaan hetken temmellettyään vielä vähän horjuvasti ympäriinsä :) Eilen olikin sitten tämän johdosta muuttopäivä, siivoilin ja jynssäsin Helmin pentujen jäljiltä olkkarissa valmiina asemissaan olleen pentuaitauksen puhtaaksi ja nyt kolmikko saa mennä viipottaa siellä. Hyvin tuntuvat viihtyvän! Tässä (kiireen vuoksi hätäisesti räpsäistyjä) kuvia kuluneelta viikolta, pikkuleijonat ovat kasvaneet kovasti :) 













Kuva kertoo joskus enemmän kuin tuhat sanaa..
Tämä kuva jotenkin aika onnistuneesti kuvastaa tämän viikon hulinaa :D
Yumin kanssa ollaan nyt siis vietetty viimeistä yhteistä viikkoa ja huomenna on Yumin suuri päivä, kun hän muuttaa omaan kotiinsa Helsinkiin. Yumi on päässyt Aatan ja Tiukun hihnalenkeille mukaan aamuin ja illoin, ja oli esimerkiksi mukanani taas maanantaina agilitykentällä. Viikon aikana on tutustuttu aika moneen uuteen ihmis- ja eläintuttavuuteen ja hirmuisen rohkea, pieni pentu Yumi kyllä onkin. Aatasta ja Yumista on viikon aikana kehkeytynyt varsin tasapainoinen painikaksikko, Aata osaa leikkiä pennun kanssa hienosti ja pentu.. no, pentu on sille päälle sattuessaan aikamoinen hurjistus! :D Tänään on harjoiteltu myös pöytäkäsittelyä ja otettu vikoja kuvia pikku-Yumpulasta. 




Huomenna suunnataan aamuaikaisella kohti Tuuria ja miljoonakoiranäyttelyä, jossa Aata pääsee taas pitkästä aikaa kehään. Toiveena olisi ajella takaisin Vaasaan iltapäivällä uuden Suomen muotovalion kanssa, mutta saapa nähdä miten meidän käy :) Tässä välissä pitänee käydä nukkumassa, lähtö kohti Tuuria noin seitsemän tunnin päästä.. Voi haukotus, mutta eiköhän ole taas ihan kiva näyttelypäivä tiedossa. :)


Tätä(kin) pikkukaveria tulee kyllä ikävä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti