sunnuntai 26. elokuuta 2012

Helmi rotunsa paras Ikaalisissa

Kaiken agilityhehkutuksen ohella on jäänyt muut kuulumiset vähän vähemmälle. Elokuu(kin) on mennyt aika tiiviisti töiden parissa ja Helmi on juoksun vuoksi ollut treeneistä tauolla. Koutsaamani tokon alkeiskurssi saatiin perjantaina onnistuneesti päätökseen ja alkukuusta vedin myös parit agilitytreenit tuuratessani omaa ohjaajaamme. Ehkä ainakin tuon agikoutsaamisen parissa voisi jatkaakin, tosi opettavaista ja mielenkiintoista! Parissa näyttelyssä on ehditty pikaisesti pyörähtämään Helmin kanssa, Kokkolan näyttelyn jälkeen pari viikkoa myöhemmin oli Pori KV ja viime viikonloppuna puolestaan Ikaalisten ryhmänäyttely.

Lyhyesti yhteenvetona voi varmaan todeta, että no, tuomareiden näkemykset vaihtelevat ja toisaalta parempia ja huonompia päiviä voi osua niin koiralle kuin esittäjälle. Porissa Helmin tulos oli NUO EH2, esiintyminen meni aika lahjakkaasti penkin alle, kun kehä oli paljon aikataulusta edellä ja tultiin paikalle ihan viime tipassa, oma näyttelyhihna oli jäänyt kotiin ja Helmi bongasi juuri ennen omaa arvosteluvuoroaan ruohikosta jotain superherkkua ja olisi mielellään etsinyt kyseistä namia lisää, sen sijaan että olisi liikkunut kauniisti kiskomatta, kuten yleensä. Turha sikäli selitellä mitään, mutta pakko antaa kritiikkiä myös vähän serbialaiselle tuomarille. Ehdin nimittäin hädin tuskin nostaa koiran pöydälle (joka kaiken kukkuraksi heilui..), kun tuomarin kädet olivat jo koirassa kiinni ja kaiken lisäksi tuomari sitten arvostelikin koiran tuolla huteralla pöydällä enkä päässyt seisottamaan Helmiä maahan ollenkaan. No, yhtä kokemusta rikkaampana taas, ei tainnut olla Helmi muutoinkaan tyypiltään ihan tuomarin mieleen. Oli kuitenkin mukava nähdä Tiukun tytärtä Sakia, joka oli reipas tyttö, esiintyi hienosti ja sai oikein mukavan arvostelun. Tuloksena Sakille NUO EH1.

Saki. Kuuma, läähpuuh! :)
Saki liikkeessä
Yatsu ja Saki nuuskuttelee kehän ulkopuolella
Helmi hakee tasapainoa heiluvalla pöydällä ..
..ja maassa jo varmaan miettii missä niitä hyviä herkkuja olikaan...

Mutta muutama askel sentään ravattiin lennokkaasti :)

Ikaalisten näyttelyssä 18.8. oltiin sitten ajoissa paikalla ja Helmi oli kovastikin suomalaisen Paavo Mattilan mieleen! Ja menihän se esiintyminenkin paremmin :) Parissa viikossa Helmi muuttui siis hieman ilmavasta ja pitkänomaisesta kaikin puolin erinomaiseksi ;-) Tulos Ikaalisista NUO ERI1 SA PN1 SERT ROP!

"Erinomainen narttu, kaunis pää ja ilme, erinomaiset korvat. Kaunis kaula, erinomainen runko, tyylikäs ylälinja. Erinomaiset raajat, kaunis karva ja häntä, liikkuu hyvin. Seistessä erinomaiset ääriviivat. Miellyttävä käytös"Ikaalisten reissu oli kyllä kaikin puolin onnistunut, matkatoverimme mitteli Sani sai ekasta näyttelystään upeasti Helmin tapaan sertin ja oli VSP! Aurinko paistoi ja ilma oli todella lämmin, näyttelypaikka oli ihanasti metsän keskellä ja tunnelma oli rento, ja kun jopa Tiuku näytti kerrankin viihtyvän turistina mukana, jäi koko päivästä oikein kiva fiilis! :) Kiitos seurasta Essi ja ihana pieni, tomera Sani!

Meillä Tiukun ja Helmin kanssa matka jatkui Ikaalisista Tampereen hulinaan ennen kuin vasta sunnuntaina palattiin junalla Vaasaan. Tiuku ja Helmi osoittivat kyllä taas kykynsä olla mitä vaivattomampia matkustustovereita. Valehtelematta tuli varmaan kerrottua yli kolmellekymmenelle innokkaalle kyselijälle, että mitä rotua tytöt edustavat ja ei, ne eivät kasva tästä isommiksi eivätkä ole pentuja.. Shiban kanssa julkisilla paikoilla ei tarvitse kauaa ilman juttukaveria seisoskella! :)

Tiuku lauantaiaamuna Laihian sumussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti