lauantai 17. joulukuuta 2011

Vuoden vikat viikot Vaasassa

Messarin jälkeen viimeisimmät puoltoista viikkoa on ollut aika tohinaa kahden nuorukaisen kanssa täällä Vaasassa. Aata oli pitkän automatkan jälkeen heti meillä sisällä kuin kotonaan, laittoi nenän maahan ja nuuskutteli kämpän ristiinrastiin suihkukoppia myöden, kunnes parkkeerasi itsensä lelulaatikon ääreen :D Helmi ja Aata ovat tulleet hienosti toimeen ja yllätys, yllätys, vauhtia on riittänyt. Sen verran tyttöjä on pitänyt välillä rauhotella, että lelut ei ole ihan koko ajan vapaassa jakelussa. Ollaan tehty pitkiä lenkkejä, käyty koirapuistossa ja sisällä leikitty mm. nappulan etsintää. Aata on aika haka, Helmi ei tajua mikä on etsi-käsky ja yrittää vaan tarjota mulle tokotaitojaan :-)





Viime sunnuntaina Helmin kanssa oli tokotreenit ja Aata oli tietysti hallilla mukana. Kovasti pikkuneiti silmäili agilityesteitä ja tuntui olevan hallissakin kuin kotonaan. Aatan sosiaalistaminen on ollut aika rajallista kotiympäristön ulkopuolella, mutta eipä tunnu haittaaavan :D Kaupunkielämä ja kaikki paikat missä ollaan käyty, on vaan kivoja ja kiinnostavia. Helmin osalta tokotreenit meni ihan hienosti, tällä treenikerralla käytiin läpi kaikki alokasluokan liikkeet samalla tavalla kuin aloittaessa syksyllä. Edistystä on tapahtunut, mutta vähän joltain osin junnataan paikallaan.. Seuraavassa samanlaista listaa, kuin listasin tokokurssin alkaessa:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: Malttaa istua hyvin paikoillaan ja nauttia rapsutuksista :)
PAIKALLAANMAKUU: Kotona melko varma, treeneissäkin jo aika hyvä välipalkoilla ja kun etäisyys noin 10m. Treeniätreeniä vaan, mutta tarkoituksella jatkossakin vähän "varman päälle", jotta saadaan hyvä pohja ja koiralle ei tule epävarmuutta. Muiden koirien liikehdintä ympärillä vaikein häiriötekijä.
SEURAAMINEN (hihnassa / hihnatta): Viereentulo alkaa olla aika hyvä ilman apuja ja kontakti melko varma, mutta Helmi ei vielä hahmota oikeaa paikkaa seuruun aikana, irtoaa liian kauas. Tavoite saada kaikki omat avut ja herkut kädestä pois, oma katse eteen ja ryhti suoraksi ja Helmille selvennys oikeasta paikasta.
SEURUUSTA MAAHAN: Maahanmeno on jo hieno ja nopea! Pysyy myös melko varmasti, pientä varmistelu treeniä vielä ja voilá!
LUOKSETULO: Toimii, kunhan koira ei villiinny ja malttaa tulla suoraan sivulle ;)
SEISOMAAN JÄÄMINEN: Pahasti kesken.. Osaa pysähtyä käsimerkin kanssa, mutta ottaa helposti askeleen tai pari ja viereensaavuttaessa istahtaa heti.
HYPPY: Vaatii säännöllisempää treeniä, välillä oli jo hyvä, viimeksi ihan unholassa. Namialustalla jatketaan, käskyä pitää vahvistaa. Samanlaista paikallaan seisomistreeniä tarvitaan tähän liikkeeseen kuin seisomaan jäämisen oheen.
YLEISVAIKUTELMA: Hallinta pääosin ok, tosin edelleen joskus hallin hiekka kiinnostaa tai suuri into purkautuu hepulina.. Uskon, että tämä varmistuu tässä ihan itsekseen pikkuhiljaa :)

NOUTO: Uusi liike, parhaimmillaan sujuu jo tosi hyvin! Hallin hiekasta meidän matalan kapulan nostaminen Helmille vielä vähän epämiellyttävää ja pitäisi hiukan enemmän korostaa, että kapula ei ole leikkiväline vaan kun kapulan nostaa ja tuo, saa tilalle sen suosikkilelun. Noutoa treenataan jatkossa siis paljonkin lelupalkalla.

Yhteenvetona voisi varmaan sanoa, että omissa maneereissa on karsimista ja mun pitäis nyt tosissaan päästä herkuista kädessä eroon. Tähän on tällä viikolla kehitelty palkkasana ("upee!"), joka vastaa vähän niinkuin naksun ääntä. Helmi tekee kyllä tunnollisesti sen mitä osaa ja on opetettu (kunhan ei ole kaikkein villeimmillään eli malttaa keskittyä), mutta erityisesti seuruun paikka ja seisomaan jääminen/seisomassa pysyminen on sellaisia asioita, joita Helmi ei ihan oikeasti vielä vaan kunnolla osaa. Pitää yrittää kehitellä niihin jotain uutta nyt, niin kuitenkin ettei koiralta hukkaa motivaatiota vaan tekeminen säilyy yhtä iloisena kuin aiemminkin.

Huomenna sitten treenit taas :) Eilen tytöillä olikin reipas iltapäivä, käytiin moikkaamassa Laihialla treenikaveriamme Essiä ja heidän pientä Sani-mitteliä! 10 viikkoa pennulla ikää ja oikein reippaasti leikkivät koko nuorisoporukka. Helmistä kaikkein parasta oli varmaan kuitenkin 7kk ikäinen poikavauva, aina jaksaa ihmetyttää miten lapset voikin olla Helmin mielestä sitten niiiiin ihania! Oli aivan huippumukava iltapäivä, ja kerrankin oli koko ilta ihanan rauhallista kotona :-) Loppuun vielä kuvasatoa suloisesta pikku-Sanista!





Sani 10 viikkoa
Melkein kaikki kouluhommat on tältä vuodelta jo selätetty, tiistaina startataan kohti Saloa ja joululoma saa virallisesti alkaa! Tiukua alkaakin olla jo aika iso ikävä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti