maanantai 5. joulukuuta 2011

Messariviikonloppu

Ollaan lomailtu muutama päivä taas Salossa, pientä joulunodotusta on jo ilmassa :) Ekat glögit lämmitetty, on laiteltu jouluvaloja (koirien kirmatessa uteliaina ympärillä), vähän jo joulushoppailtu ja sen sellaista. Huomenna pitää ajella takaisin Vaasaan, mutta onneksi jäljellä on enää viimeinen loppurutistus parin viikon ajan ja sitten on opiskelut tältä vuodelta paketissa. Huomenna autoon hyppää Helmin seuraksi pikkuneiti Aata, tehtiin pieni koiravaihdos välillä. Tiuku pääsi lomailemaan Itä-Suomeen mummolaan Iitun kanssa ja Aata tulee nyt pariksi viikoksi kokeilemaan kaupunkielämää. Mielenkiintoiset pari viikkoa tiedossa!

Eilen sunnuntaina oli mukava päivä Voittaja-näyttelyssä! Aamukahdeksan jälkeen starttasin Aatan kera kohti Espoota, josta nappasin kyytiin Elisan, joka oli lupautunut tulemaan avukseni ja seurakseni näyttelyyn. Aata oli ilmoitettu pentuluokkaan nyt toista kertaa, neiti kun täytti sopivasti 7kk näyttelyä edeltävänä perjantaina. Ja voi miten hienosti pikkumusta esiintyi! Handleria alkoi ihan jännittämään ennen kehää, mutta kun päästiin tositoimiin niin eihän siinä voinut kuin nauttia. Aata kyllä tuntuu osaavan esiintyä ihan luonnostaan! Tyttö oli reipas kuin mikä muutenkin koko päivän, kierreltiin näyttelyn kojujakin shibakehän jälkeen ja ei tuntunut likkaa yhtään jännittävän.

Aata kruunattiin rotunsa parhaaksi pennuksi! Tuomari Natalja Nekrosiene (Liettua) kirjoitutti Aatasta näin: "Excellent type. Good propotions. Good size. Excellent feminine head. Well rounded muzzle. Well set ears. Good neck & topline. Very good tail carriage. Well ribbed chest. Good angulations. Very good side movement. Correct bite."

Ja tältä meno kehässä näytti:






Kaksi alinta kuvaa © Nina Anttila - kiitos! :)

Oman vuoronsa loputtua Aata pääsi häkkiin luuta mutustelemaan ja keskityimme shibakehän seuraamiseen ja kuvailuun. Paljon onnea menestyneille! Kaiken kaikkiaan Messari-kokemus oli omalta kohdaltani oikein positiivinen, tunnelma ei ollut yhtään niin ahdas kuin pelkäsin vaan saimme häkille hyvän paikan läheltä kehää, kehän laidalla oli penkkejä ja jopa näyttelypöytiä, jossa pystyi harjoittelemaan koiran kanssa.

Sunnuntain VSP ja ROP
Näyttelyn jälkeen emme suunnanneet suoraan kotiin, vaan pääsimme tapaamaan Fumikoa koirapuistoon! Alkuun Aata ja Fumi saivat painia puistossa keskenään, mutta sitten saimme seuraa. Kerralla tuli yhden naisen kanssa sisään aikamoinen määrä spanieleita! :D





Fumi oli tietysti yhtä iloinen kuin aina ennenkin! Aata ja Fumi ovat aika samankokoisia (mukavan pienikokoisia!) ja molemmat alkavat pikkuhiljaa muistuttaa jo vähän aikuisempaa shibaa. Tosin lähinnä ulkoisesti, virtaa ja hassuttelukykyjä kaksikolta kyllä löytyy edelleen! Fumiko muuten ehti toiseen näyttelykoitokseensa jo viikko takaperin, Kaapelitehtaalle 26.11. Tuloksena toistamiseen VSP-pentu kera KP:n! Pitkä päivä huipentui hienosti, kun Laggan-kasvattajaryhmä oli ROP- ja BIS-4-kasvattaja Fumikon ja kolmen Fumin sisaruksen voimin! Nippon ja Yukon lapset ovat osoittautuneet oikein lupaaviksi nuoriksi shiban aluiksi :)


Kiitos kaikille tutuille mukavasta päivästä Messarissa! Kuvassa Aata antaa ansaittuja kiitospusuja "kenneltytölleen" Elisalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti