torstai 21. huhtikuuta 2016

Pihamaat tutuksi

Huhtikuun alku oli aikamoista haipakkaa. Sillä välin kun olin työmatkalla Tukholmassa, Navin haltija Jaana kiisi Helsinkiin "pentulomalle". Kuvia ja kuvauksia tuosta löytyy täältä. Mun ihan suosikkikuva taitaa olla tämä, sillä siinä on sitä menoa ja meininkiä, minkä aikana usein iltaisin pysähtyy hetkeksi miettimään, että huh! Voi sitä elämäniloa - toisaalta ääks tätä hurjastelua. Ja sotkua. 

Tukholmasta saavuttuani pakkasin koirien ja pentujen kimpsut ja kampsut ja lastasin koko konkkaronkan autoon. Alkoi ajomatka Halikkoon! Pennut olivat niin väsyneitä, että eivät edes vielä heränneet kotipihaan saavuttuamme. Halikossa sitten tosin päästiin testailemaan heti ulkoilua, ja se olikin aika jännää. No, oli kyllä vähän jo pimeääkin. Ulkoilun (ja auringon) makuun päästiin paremmin sunnuntaina ja mammakin oli mukana rohkaisemassa (=hepuloimassa niin, että pennut meinasi jäädä jalkoihin).  Myös Helmi, Aata ja Iitu pääsivät pentuja hiukan moikkaamaan, mutta laumasovun säilyttämiseksi ei kuitenkaan ihan koko konkkaronkkaa päästetty yhteen.

Tällä viikolla on nyt sitten oltu taas Helsingissä ja sosiaalistaminen on ainakin edennyt tehokkaasti: tuttuja, kavereita ja tulevia shibanomistajia on riittänyt vierailijoiksi ihan joka päivälle. Puhumattakaan naapureista, jotka ovat päässeet pihalla hurmaantumaan pienistä vipeltävistä palleroista. Kuvat puhukoon taas puolestaan:

Pihalla pentujen sosiaalisen luonteen huomaa: ihmiset kiinnostaa, mutta toisaalta pienet ryntäävät myös monta kertaa ulkoilun aikana luokseni ja mieluusti syliin asti. Erilaiset äänet eivät enää mietitytä paljoakaan ja rappukäytävässäkin on käyty rohkeasti tallustelemassa ja tutustumassa erilaisiin lattiamateriaaleihin yms. Myös kiinteän ruoan syönti on hyvällä mallilla ja uudet Rukka-merkkiset pannat eivät kaulassa haittaa. 

Vika viikko kolmikon kanssa on käynnissä, niin ne viikot vaan vierii! Sirutus ja eläinlääkärin tarkastus on varattu maanantaille, eli siihen mennessä pitää saada nimet päätettyä. Niitä pähkäilen varmaan viikonloppuna lisää - nyt muokkaamaan ja viimeistelemään pentuopasta siihen kuntoon, että uudet omistajat ehtivät läpyskän lukea läpi ennen oman pennun hakua :)

2 kommenttia:

  1. Mun pitäis laittaa aina sun blogi virallisesti pannaan kun on pentujuttuja, nää vaan vie mun sydämen ihan täysin! Ihania nassukoita <3

    VastaaPoista