lauantai 19. heinäkuuta 2014

Hyvin pyyhkii!

Ylpeä ja hymyilevä mammakoira

Pennut ovat tänään 5 vuorokautta vanhoja ja hyvin menee! Kasvu on ollut tasaista ja Fumiko pyyhkii pyllyjä tunnollisesti. Kasvattajastakin tuntuu, että synnytys ja eka päivä sujui kokonaisuudessaan tosi mallikkaasti. Emo ei mennyt ripulille ja hellekelien ansiosta ei tarvitse olla huolissaan ainakaan pentujen kylmettymisestä (vaihdella stressaantuneena lämpöpulloja tunnin välein ym. ym. ;). Kun pennut yleensä pötköttävät kasassa ja kippurassa, nämä sankarit vetelevät laatikon viileiden reunien lähellä kuka missäkin. Vauhti on silti välillä kyllä uskomattoman kova, lienevätkö jotain erikoisvipeltäjiä vai olenko jo ehtinyt unohtaa, miten sukkelaan shibapentu mennä möngertää kopassaan.


On ollut mahtava nähdä, miten hyvin Fumi on pentuja hoitanut. Ensimmäisinä päivinä se oikein haali pennut lähelleen, osittain jopa alleen. Hieman Fumikon ruokahalu tuottaa päänvaivaa, solakka neiti saisi syödä enemmän ettei ihan kuihdu, kun maidontuotanto vie niin paljon energiaa. Mammakoirien syömiseen saa ja pitääkin vähän käyttää kikkakonsteja, vaikka yleensä olen sitä mieltä, ettei shibaa kannata kauheasti lähteä lahjomaan ruokailuasioissa. Fumikon sapuskoihin on kuitenkin sekoiteltu milloin mitäkin maitotuotetta, juustoa tai kananmunaa, on keitelty riisiä ja lisätty jauhelihaa, öljyt ja muut tietysti päälle. Paras taktiikka tällä hetkellä tuntuu tosin olevan kädestä syöttäminen, riippumatta siitä mitä kupissa on. Ei kai siinä sitten, viettelemme Fumikon kanssa siis laatuaikaa yhteisten ruokahetkien muodossa :-)


Linda kävi moikkaamassa Fumikoa ja pentuja tiistaina, saatiin ekat poseerauskuvat otettua! Ikää näissä siis noin 1,5 vrk. Kiitos käynnistä Lindalle ja Amelielle, oli mukavaa! :)

Herra A
Rinsessa

Herra B (vaalea poika)
Herra C
Herra A ja Herra C ovat tummia poikia, joita on aika vaikea tunnistaa toisistaan! Esikoinen eli Herra A on kaikkein suurin, nyt 458 grammaa, veljet tulevat kymmenen grammaa perässä. Ja Rinsessalla on kokoa 409 grammaa. Melkein ne ovat jo tuplanneet syntymäpainonsa, joten aikataulussa mennään. Tämänkin aamuisesta tarmokkaasta kitinästä päätellen nämä naperot kyllä osaavatkin ilmoittaa, jos nälkä kurnii!


2 kommenttia: