maanantai 30. kesäkuuta 2014

Love at first sight

Jännää! Muutama viikko enää ja neljäs Mirai No -pentue näkee päivänvalon!
(tai siis, eihän ne pennut sitä päivänvaloa kyllä vielä syntyessään näe.. Mutta you got the point ;) Pentujaaa!)

Aww, vauvamasu!
Kuva Linda Malmlund

Nurmijärvellä asusteleva Fumiko (Laggan Ifumi) astutettiin toukokuun helteissä ja iloksemme maha on alkanut pyöristyä! Isänä tässä pentueessa on Norjasta tuotu Yasu, Matsumaru Go Av Enerhaugen, jota olen jo muutamia vuosia sitten kaavaillut jalostukseen. Nyt vihdoin päästiin toteuttamaan suunnitelmat, sillä Fumiko ja Yasu sopivat toisilleni mielestäni kuin nakutetut! Ja koirat olivat muuten samaa mieltä, sen verran nopeaa oli toiminta heti ensimmäisellä tapaamisella Fumikon juoksun 14. päivänä. Astutus uusittiin vielä parin päivän päästä ja sitten jatkettiin normaalia elämää - siis yritettiin olla miettimättä liikaa syötävän suloisia shibapentupalleroita. Helpommin sanottu kuin tehty! Kovin montaa viikkoa ei kuitenkaan tällä kertaa tarvinnut olla epätietoisuudessa, sillä Fumiko ultrattiin 3-4 viikon odotuksen jälkeen ja todettiin kantavaksi!

Fumi 2v näyttelyssä
Kuva Merete Godt

Kuvat Linda Malmlund

Fumiko on pienestä pitäen ollut iloinen pieni hassuttelija. Fumi hurmasi minut ja Lindan jo kuvissa muutaman viikon iässä. Kolme vuotta sitten kun juhannuksena tavattiin kuusiviikkoinen pennunpallero "Pilkku", se oli menoa se! Sittemmin Fumiko on toki hieman aikuistunut ja osaa esiintyä myös shibaprinsessan roolissa, mutta sosiaalinen ja kiltti tyttö joka tapauksessa. :)

Yasussa olen aina ollut ihastunut uroksen sopusuhtaiseen rakenteeseen. Yasu on keskikokoinen ja vahvaluustoinen, sillä on kiva ilme, komea niska ja erinomaiset kulmaukset. Kokonaisuuden kruunaa kaunis, vahva punainen väri. Luonteeltaan poika on Fumin tavoin ihmisavoin, aktiivinen ja leikkisä. Aika sellainen kuuliainen shibapoika :) 

Kuva Meri Pistokoski


Yasu on isän puolen suvultaan Suomessa jonkin verran uutta linjaa eikä 5-vuotiaalla herralla ole aiempia pentuja, joten kaksi uuttaa shibaa tässä on siis vanhemmuuden maailmaan astumassa. Koirat on terveystutkittu ja olleet perusterveitä pienestä pitäen. Lisäksi Yasu ja Fumiko on molemmat palkittu sertifikaatilla näyttelyissä. Kuten todettua, yhdistelmä täydentää toisiaan mielestäni erinomaisesti kaikin puolin! Odottelen pennuista kasvavan vauhdikkaita ja ystävällisiä shibapalleroita, jotka sopivat monenlaisesta harrastelusta ja koiran kanss ayhdessä puuhailemisesta nauttiviin koteihin. Pentukyselyitä on tullut paljon ja monen potentiaalisen kodin kanssa onkin jo oltu yhteydessä, mutta päätöksiä kodeista en tee ennen kuin pentuset ovat syntyneet ja päässeet varmasti elämän alkutaipaleellaan vauhtiin. Mielestäni on parempi katsella rauhassa mitä sieltä oikein tulee ja alkaa sitten vasta todenteolla miettiä oikeita koteja kullekin pennulle.


Y <3 F
Laskettu aika on vasta heinäkuun puolen välin jälkeen, mutta täällä ollaan ihan jo jännän äärellä! Fumiko kuulemma tankkaa kovasti ruokaa ja on pirteä mammakoira, alkaen ilmeisesti hiljalleen muistuttaa enemmän valasta kuin koiraa.. :-)

PS. Yasu viettää muuten tänään 5v synttäreitä! Paljon onnea ihana dad-to-be!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti