torstai 3. tammikuuta 2013

Lupa riehua ja harrastaa!

Hiiohoi! Uusi vuosi oli ja meni, ja raketit ei onneksi meidän koiria häirinnyt. Käytiin uuden vuoden aattona Aatan ja Helmin kanssa koirapuistoilemassa neljän-viiden maissa ja pari paukkua toki silloin jo kuului, mutta ei mitään sen isompaa eikä tyttöjä paukut juuri kiinnostaneet. Aata puistoili innoissaan pienen seropipojan kanssa, Helmi puolestaan keskittyi puistossa alkuriekkumisen jälkeen lähinnä risujen syöntiin ja muuhun omaan kivaan. Loppuillan tai oikeastaan aamuun asti tytöt jaksoivat kuitenkin pötkötellä rauhassa sisällä. Myös Iitun ja Tiukun uusi vuosi oli sujunut rauhallisesti.

Helmi pötköttää
Postauksen otsikko viittaa niihin lupaamiini terveysuutisiin :) Ensinnäkin hienot uutiset jo jouluviikolta: Dazun tulokset tulivat Kennelliitosta takaisin ihan priimana! Siis lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Tänään me puolestaan ajeltiin Helmin ja Aatan kanssa Vaasasta Raision kautta tänne Halikkoon. Raisiossa stopattiin eläinlääkäriasema Vettorilla. Tytöt kävivät Mikael Granholmin tutkittavana:  Helmin lonkista otettiin uudet kuvat (ensimmäisestä kuvauskerrasta on kulunut noin vuosi) ja agilityharrastuksen takia myös selkä kuvattiin varmuuden vuoksi epävirallisesti. Ortopediaan erikoistunut Granholm oli aika ihmeissään, että Helmin toinen lonkka lausuttu Kennelliitossa D:ksi - nyt arvio lonkista oli vahva B/B ja selkärankakin oli ihan kunnossa, eli ei spondyloosimuutoksia. Aatalta puolestaan tutkittiin polvet ja kuvattiin kyynärät sekä lonkat, Pikkuneidin polvet olivat ihan terveet ja upeasti lonkat lähtivät matkaan arviolla A/A ja kyynärpäät arviolla 0/0! Huippua :)

Nakazo av Enerhaugen "Dazu".
Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä terve.

Helmin ja Aatan päivän arviot

Jäämme odottelemaan Kennelliiton tuomiota neitien luustotuloksista. Saapa nähdä, vieläkö pitää yllättyä.. Dazun ja Aatan silmät tutkitaan ensi viikolla ja sitten alkaakin olla kaikki tutkimukset kasassa! Kerrassaan hieno fiilis joka tapauksessa, että saimme ortopedilta siunauksen Helmin agilityharrastukseen ja ei tarvitse kantaa huolta muidenkaan koiriemme luuston terveydestä. 

Hintaa tämän päivän tutkimuksille tuli muuten Helmistä (lonkat ja ep. vir. selkä) 190 euroa ja Aatasta (lonkat, kyynärät ja polvet) yhteensä 255 euroa. Palvelu oli Vettorissa oli erinomaista, voin suositella! :)

Aata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti