perjantai 23. marraskuuta 2012

Silmätutkimuksissa ja treenikuulumisia

Eilen käytiin Länsirannikon eläinklinikalla Helmin kanssa silmätarkastuksessa. Terveet simmut ja hienosti meni käytöksenkin osalta. Fumiko on myös käynyt silmätarkastuksessa tänä syksynä eikä mitään huomauttamista sielläkään. Jee! :) Ensi viikolla on Fumikon muiden tutkimusten aika, kaikki peukut ja varpaat pystyssä!

Ihana Fumi ja ensilumi
Kuva: Linda Malmlund

Helmi, kuudes sisustutyyny?
"No enkä oo! Kamera pois!"

Eilen illalla oltiin taas agilitytreeneissä T&H-kaksikon kanssa ja käytiinpä tällä viikolla tiistainakin hallilla, treenailemassa  välillä ihan omatoimisesti. Tiukun kanssa on ollut hieman takkuilevaa, tyyppi on keksinyt että kentän toisessa päässä ei oo kivaa ja tekee ihan ihmeellisiä stoppejaan siellä kesken kaiken?? Muissa osissa kenttää kyllä sujuu ja vauhtia ja motivaatiota riittää. Ei ymmärrä. On ollut paljon hyviäkin juttuja ja esim. kepit on edistyneet taas tosi hienosti, mutta väkisinhän se vähän nakertaa treeneistä jäävää fiilistä, kun välillä pitää keskustella neidin kanssa ihan kummallisista jutuista. No, jospa se siitä, tsemppaamista ja palkkaamista lisää ja oman kärsivällisyyden kehittämistä samalla. Katsotaan miten käy viikon päästä Seinäjoen kisoissa, sitten jäädään varmaan joulukisatauolle pariksi kuukaudeksi :)

Helmiä on pakko hehkuttaa nyt kyllä ihan kympillä! Aaw, toinen osaa olla niin taitava ja niin messissä. :) Tiistaina treenailtiin lähinnä tokoa, mutta ensin kertailtiin agilityesteistä pussia, joka on osoittautunut Helmin mielestä vähän iljettäväksi. Siis likaseen muoviin pitäis sukeltaa, no yhhyh! :D Putki sen sijaan on ihan lempparijuttuja ja kepit, joita ollaan treenattu kaarien kanssa, tuntuu myös olevan aika kiva juttu! Viime treeneissä uusi este oli A-este, muutamien toistojen jälkeen alkoi kiipeily sujua. Ehdittiin ottaa myös ekoja parin esteen sarjoja, Helmi osaa tosi hienosti jo hakea hyppyä ja putkea, namialusta on tosi näppärä apu niissä. Päästiin treenaamaan putkeen lähetyksiä ulkokaarteestakin, eikä Helmi epäröinyt oikeastaan yhtään. Mahtavaa :) 

Muttaniin, tiistaina myös tokoiltiin. Paikallaanmakuu oli oikein varma ja maahanmeno, luoksetulo ja seisomaan jääminenkin meni aika mukavasti, ottaen huomioon ettei niitä ole treenailtua aikoihin. Ja sitten se vanha murheenkryyni, hyppy - jee, valoa näkyvissä! Tehtiin avustajan (kiitos Essi :)) kanssa niin, että avustaja palkkasi esteen takana, tuntui toimivan hyvin ja vaikka avustaja oli vähän sivummallakin eikä mitenkään erikseen näyttänyt herkun olevan tulossa, Helmi irtosi hyvin ja vauhdilla. Ja kiltisti palasi esteen taakse seisomaan. :)

Nyt olisi projektina alkaa opettaa Helmille agilitya varten kontakteja, ajattelin kokeilla Helmin kanssa 2-on-2-off -metodia. Vaikkapa vähän tämän videon mallin mukaisesti: http://www.youtube.com/watch?v=sKxt2mnrBho . Saa vinkata jos tiedätte muita hyviä opetusvideoita tästä aiheesta! :) Viime viikolla tuli puhelinluettelo postissa, ja mietin jo että mitä kukaan niillä oikeesti enää tekee, mutta löytyihän sitä käyttöä! Taidankin lähteä heti naksuttelemaan :)

Kivaa viikonloppua kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti