maanantai 30. tammikuuta 2012

Dazu

Uusin tulevaisuuden toivomme on shibapoika Norjan kauniista Bergenistä. Dazu eli virallisesti Nakazo av Enerhaugen saapui Suomeen kasvattajansa Christen Langin mukana viime viikonloppuna. Tapasin Christenin Turun näyttelyssä ja näyttelyn jälkeen kävin tapaamassa Dazua omistajineen. Marraskuun alussa syntynyt Dazu muutti siis Turkuun asumaan ihanaan ja aktiiviseen koiraperheeseen. Vaikka tiesin jo ennen Dazun tapaamista, että hyvää on lupa odottaa, niin silti - voi juku, mikä pikkumies! Aivan ihana luonne ja pentu näyttikin kovin komealta! Toiveissa olisi saada Dazusta joskus isä Mirai No -pennuille, joten odotan innolla, mitä Dazusta kasvaa ja mitä kaikkea Taru saa hänen kanssaan aikaiseksi.

Dazu saatiin Suomeen kolmen kasvattajan yhteistyön tuloksena, kun Christen etsi tälle lupaavalle pojalle vielä "sitä oikeaa" kotia ja Taru sattui ottamaan minuun yhteyttä juuri sopivaan aikaan.  Dazun emälinja on jo Suomessa osin tuttua aiempien Norjan tuontien muodossa, linjan vahvuus on terve rakenne ja erinomaiset, tasapainoiset luonteet. Isän puolelta sukulinjat ovat vähän harvinaisempia Euroopassa, Dazun isä on Ruotsissa asuva nuori, komea USA:n tuonti. Isän sosiaalinen, ystävällinen ja kaikin puolin miellyttävä luonne vakuutti minut viimeistään siitä, että tähän tilaisuuteen kannattaa tarttua. Suomeen olisi varmasti tervetullut jalostusuros Dazun vanhempien kaltaisella luonteella.

Dazun kuulumisia ja kasvua seuraillaan täällä blogissamme varmasti myös aina silloin tällöin, eiköhän me saada pikkumies jossain vaiheessa kyläänkin Halikkoon kirmaamaan shibaneitien kanssa :) Kiitos Christen, Meri, Elisa ja Taru yhteistyöstä!

Kasvattajan huomassa
Kuva: Meri Pistokoski
Isoveikka Polar ja Dazu
Pojasta löytyy myös sopivasti leikki-intoa
Superkiltti isoveli antaa pikkumiehen nauttia herkuistaan  
Poseeraus sujui jo hienosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti