keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Vuoden shibat ja rallytokon kurssisuositus

Vuoden shiba -kasvattajakisassa tuli jo toistamiseen hopeaa, ei hullummin! Olen tosi iloinen tästä tuloksesta, kun näyttelykäyntien määrä on ollut (jälleen) aika maltillinen. Listasinkin vuoden näyttelykohokohtia jo omaan postaukseensa, joten ei niistä sen enää enempää, mutta kaunis kiitos kaikille kasvattejani kehissä kirittäneille 😗


Rallytoko-postailut ovat jääneet blogissa toistaiseksi pariin kertaan, mutta nyt lisää! Helmin kanssa startattiin uusi vuosi nimittäin nimenomaan rallytokokurssilla. Käytiin koirakoulu Kompassissa ns. ratakurssilla, jossa treenattiin ALO-luokan ratoja kisanomaisesti ja koutsi Satulle kyllä isot pisteet shiballe sopivasta valmennustyylistä. Eka kerta meni Helmillä vähän uutta ympäristöä ihmetellessä, mutta silloinkin Satu onnistui palauttamaan mieleeni, miten tehdä oikea-aikaista palkkausta erityisesti seuraamisen kehittämiseksi. Oli hienoa huomata, miten nopeasti palkkausmetodit purivat Helmiin ja löydettiin selvästi uutta otetta seuruutreenauksiin. Itse ALO-luokan liikkeissä ei Helmin kanssa ole mitään isompia haasteita, viime kevään ja kesän treenit niiden osalta tuntuivat olevan vielä tutusti shiban vahvassa muistissa. Täytyypä katsoa, mikä kurssi seuraavaksi napataan! Voin kyllä suositella tuollaista rallytokon ratatreenikurssia lämpimästi, pääsee testaamaan omaa ja koiran suorittamisen tasoa, mutta toisaalta halutessaan myös treenaamaan yksittäisiä haasteita.

Harrastuksiin liittyen täytyy myös hehkuttaa tuota Helmin tytärtä Navia. On tainnut jäädä täällä mainitsematta, että Navi ja Jaana pärjäsivät tokon piirimestaruuskisoissa syksyllä hienosti ja saivat jo toisen ykköstuloksen avoimesta luokasta. Pian siis VOIvottelua kohti! Agilityn puolella Navin ei puolestaan tarvitse enää kirmata ylintä luokkaa kohti, sillä menolippu sinne tuli jo muutama viikko takaperin. Hiphiphurraa!

Navi on siis superkiltti ja iloinen, toistaiseksi koko ikänsä terveenä pysynyt pieni shiba, joka on moninkertainen näyttelymenestyjä, kisaa agilityn kolmosissa, saavuttanee tokossa TK2-tittelinsä kohtapuolin (ellei hyppää jo VOI-luokkaan) ja on kaikenhuipuksi äiti kolmelle tosi kivalle ja jo nätiksikin kehutulle shibalapselle. Harrastusmenestys vaatii tietysti ahkeran ja osaavan ohjaajan, josta kaikki kunnia Jaanalle, mutta silti en voi välttyä ajatukselta, että tulenkohan koskaan kasvattamaan toista samanmoista shibaa. Navissa oli jotain tosi spessua jo ihan pienenä 😍

Vuoden shiba -tuloksiin (jotka löydät shibayhdistyksen sivuilta) vielä palatakseni, Navista tulikin tänä vuonna kautta historiain ensimmäinen shiba, joka kruunattiin sekä Vuoden tokoshibaksi että Vuoden agilityshibaksi. 

 
 Tyylinäyte 5 viikkoiselta Navilta 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti