lauantai 17. syyskuuta 2016

Edustusta kesän koiranäyttelyissä


Olen harmillisen harvoin päässyt osallistumaan shibojen (tai siis Suomen Seurakoirayhdistyksen eli SSKY:n) erikoisnäyttelyyn. Viime vuosinna petraus on kuitenkin ollut merkittävää, sillä ihan kahtena peräkkäisenä vuotena olen itse ollut mukana. Viime vuonna Aata otti omansa, ja tänäkin vuonna sujui ihan mukiinmenevästi! Mirai No -edustus lepäsi Pörrin (Mirai No Aidoru Idai) ja Ginin (Mirai No Sir Salmiac) harteilla, sekä kannustusjoukoissa mukana paikalla oli myös pikkuinen Taku, Mirai No Tadataro.

Gin
Pörri
Taku
Ihan omia koiria mulla ei ollutkaan ilmoitettuna, mutta esitin Pörrin. Pörri päräyttikin reippaana tasokkaassa valioluokassa toiseksi erinomaisella arvostelulla ja SA:lla, sekä lopulta vielä neljänneksi paras uros -luokassa. Gin esiintyi myös tyylikkääseen tapaansa, ja sai nuorten luokassa hienosti erinomaisen. Nää pojat <3

Kaikki näyttelyn tulokset löydät KoiraNetista. Tuomarina oli ruotsalainen Britt Nyberg, joka oli oikein mukava (suorastaan vitsikäs, "moittien" minua siitä, että lihapullani eivät olleet ruotsalaista laatua) ja teki arvostelussa koirista mielestäni hyviä huomioita.





Kuvat erikoisnäyttelystä on ottanut Katja Pesonen, kiitos!

Vähän muitakin näyttelytuloksia on kesän aikana saavutettu. Ihana Itä-Suomen edustuksemme Mirai No Sorairo aka Nuka teki näyttelydebyyttinsä todellisella tyylillä napaten heti sertin matkaan. Go Nuka! Nuka on harjoitellut mätsäreissä kesän mittaan ja yksi mun suosikkipätkä on tämä seuraava video Nukan ikiomalta Instagram-tililtä. Katsokaapa tuota häntää: harvinainen kuin mikä, mutta kuin japanilaisten ihanneshiban kuvauksesta!


Video, jonka Nuka (@nukashiba) julkaisi


Myös Navin ja Seitan lapset ovat jo aloitelleet näyttelyuraansa ja kävipä mammakoira itsekin näyttämässä mallia, voittamalla koko shibasakin kasvattajatuomari Charlotta Mellinin (Tiukun kasvattaja) arvioimana. Rotunsa parhaan ja CACIB:n voittaminen kasvattajatuomarin (ja vieläpä kovasti arvostamani sellaisen) tuomaroimana on aika hieno juttu.
 
VSP Laggan Izumi (Fumikon veli) ja ROP Mirai No Ayumi Akai. Kuva: Merete Godt.

Mätsäripalkintojen haalimisen lisäksi Navin pennuista Haru (Mirai No Tatsutaro) on ehtinyt myös yhteen epäviralliseen pentunäyttelyyn elokuun alussa. Tulos puhuu puolestaan: ROP ja RYP-4!  Olin itsekin paikanpäällä Helsingin Tuomarinkartanossa Harua tsemppaamassa ja nappaamassa muutaman valokuvan muistoksi. Odotan innokkaasti, että Haru, Taku ja Mio pääsevät isompiin kehiin. Vaikka itse sanonkin, nyt vaikuttaa siltä, että tässä pentueessa on palikat aika kivasti kohdallaan. Ei mitään paineita, omistajat! :D



Tästä on hyvä jatkaa, kiitos kaikille kasvatinomistajille aktiivisuudesta! Pienisuuri toive olisi saada kasvattajaryhmä kasaan joulukuun Messukeskuksen näyttelyihin. Saapa nähdä! Joka tapauksessa: hyväntuulisesti, mutta tarmokkaasti suunnataan kohti uusia kauneuskilpailuita - kännykkäräpsäisy Ginista (ja Viivun kädestä) tiivistää mielestäni tämän asenteen erinomaisesti.

1 kommentti: