maanantai 13. heinäkuuta 2015

Terveisiä kesälomalta!

Kesäkuu ja muutto Helsinkiin saapuivat sitten viime kirjoittelun, ja elämä stadissa onkin lähtenyt ihan mukavasti käyntiin. Koirien kanssa ei ihan kamalasti olla toki ehditty, mutta jotain tuttuja ja omia pentusia nyt sentään nähty. Helmi ja Tiuku tuntuvat kotiutuneen ihan hyvin, ovat tiputtaneet oikein urakalla karvaa niin että uusi koti on varmasti ollut karvojen peitossa alusta alkaen.  Uusilta hoodeiltamme pääsee yllättävänkin nopeasti useampaan kivaan puistoon ja keskuspuistollekin varsin nopeasti, joten lenkkireittien suhteen voinee puhua positiivisesta yllätyksestä.

Helmin bikinilook tänä kesänä

Tiukulla on ollut hiukan korvatulehduskierrettä meneillään, eikä se nyt edelleenkään ihan täysin tunnu helpottaneen vaikka säännöllisesti korvaa ei Tiuku enää lerputakaan. Olen myös hieman epäileväinen vaivaako Tiukua polvet vai mikä, kun se pitkillä lenkeillä mielellään istahtelisi aloilleen. Vai liekö sitten vain iän tuomaa muuta mukavuudenhalua, kun hepuli silloin tällöin kuitenkin irtoaa. Helmi on ollut kovasti tohinoissaan citypupuista, huolimattomasti hihnaa välillä kannatteleva omistaja sen sijaan ei. Uskomaton määrä pupuja puskissa ihan siinä meidänkin nurkilla.Sain lomani mukavasti käyntiin heinäkuun alussa ja koko kuu on tiedossa lähinnä kotimaan reissailua ja mökkeilyä. Aloitettiin loma mm. käymällä Brewdogissa parilla ja koiratkin sai osansa baarireissulla: Snuffle Dog Beer -"olutta" oikein omasta kupista tarjoiltuna :D Nyt viikonloppu vietettiin Saimaan rannalla Puumalassa ja eilen sunnuntaina käväistiin Aatan kanssa erikoisnäyttelyssä Nastolassa. Siitä lisää hehkutusta myöhemmin, mutta sen verran iloisia näyttelykuulumisia jo tähänkin yhteyteen, että Helmin pennuista toinenkin, Yumi-neiti (FI MVA Mirai No Aidia Chiisai), ehti valioitua ekalla yrittämällään kesän alussa. Paljon onnea Yumille ja kiitokset aktiivisuudesta Yumin omistajille Wenjunille ja Laurille! Myös Aatan bläkkäripoika Gin on jatkanut näyttelyuraansa ollen Salossa hienosti toista kertaa ROP-pentu. Ens kuussa Kotkassa Gin kisaakin ensi kertaa sitten junioreissa.

sammakko-Heikki

Ginin velipoikaa Heikkiä käytiin yhdessä Tiukun ja Helmin kanssa moikkaamassa Puistolassa torstaina, ennen kuin jatkettiin Porvooseen Tiukun pentua Xavia katsomaan. Komeita poikia sekä Heikki että Xavi, sääli että Xavin tapaan Heikilläkin näyttää nyt tosin kivekset olevan kadoksissa ja näyttelyuraa ei näin pääse Heikki rakentelemaan. Luonne vaikuttaa sellaiselta, että Heikki sopii kyllä mihin harrastukseen vaan eikä päästä Hannes-iskää kotonakaan laiskistumaan J Moni shiba on innostunut rallytokosta, ja kovasti tässä mietiskelen josko Helmin kanssa ehdittäis kunnolla kursseille syksyllä. Agilityakaan unohtamatta. Saa mielellään laittaa kommenttia tulemaan, jos tietää suositella jotain kivaa seuraa tai kursseja PK-seudulla!

Ihana iloinen Xavi

3 kommenttia:

 1. Norihan hepuloi ihan koko ikänsä, vaikka nivelkivut oli varsinkin loppuaikana kovat, eli sitä ei voi pitää oikein minkäänlaisena arviona koiran kunnosta :) Juuri tuolleen lenkillä istahtelemalla Norikin itseään lepuutti. Tai sit se vaan pysähtyi ja esitti nuuskivansa maata - ei mitään nuuskinut, vaan lepäsi. Se kyllä nautti maisemien katselusta noin muutenkin, mutta selvästi siis lepäsi välillä. Nyt valitettavasti Sorakin on istahdellut, tosin järven rantaan - joko se järvi on nyt in juttu tai sit lonkissa on särkyä. Aika näyttää mihin suuntaan niiden kanssa menee.

  Onnea näyttelymenestyksistä! :) Mun oli elokuussa tarkoitus aloittaa junnuluokat Soran kanssa, mutta jätin ilmoittamatta, kun nyt ei tiedä mihin suuntaan se tuosta menee. Kaikki harrastukset on nyt kesätauolla ja syksyä katsotaan myöhemmin, et kuinka käy. Rallytokosta me tykätään tosi paljon, mut siinäkin on paljon esim nopeita istu-seiso toistoja, joten senkin jatkoa pitää miettiä vielä. Lajina se on kyllä kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin korvatulehduksia Norillakin oli keväällä. Vanhoilla koirilla niiden parantuminen on hitaampaa. Nori joutui vaihtamaan tujumpaan lääkkeeseen, ennen kun korva saatiin kuntoon.

   Poista
  2. Kiva ku kommentoit! Joo, totta tuokin, ettei hepuli paljon kerro. Agilityharrastamisen kannaltakin hankalaa, että koira on hetkellisesti niin tohkeissaan ettei varmasti näytä kipuaan jos sellaista onkin. Korvatulehdukseen on nyt aloitettu uusi, tujumpi kuuri, toivotaan että se vie pöpön lopullisesti pois.

   Poista