lauantai 7. maaliskuuta 2015

Agiagiagi, jeejeejee!

Mun bloggailun piti olla helmikuussa ahkeraa! Heikko esitys. Jatkamme kuitenkin harjoituksia sitkeästi :)

Agilitykärpänen on taas puraissut pienen suvantovaiheen jälkeen vahvemmin, ollaan päästy sunnuntaisin käymään Mynämäellä treeneissä aika säännöllisesti ja sekä Helmi että Tiuku ovat olleet kohtalaisen hyvällä vireellä mukana. Tiukulla oli hallin keinonurmen kanssa aika pitkään pohdintoja, mutta nyt ne alkavat olla historiaa. Tiukun kanssa treenaillaan polvien löysyyden vuoksi siis aika varovasti, mutta koirassahan yleensä intoa piisaa. Ja joka kerta treenien jälkeisellä lenkillä tyyppi saisi koko ajan "kilareita" - siis hepuleita. Ikää on kohta mittarissa 7v, mutta ei näy missään :) Radalla tuntuu, että Tiuku osaa ja tekee mitä vaan kun vire on päällä. Seuraavanlaisesti tuo kakkos- ja kolmosesteen väli olisi pitänyt ohjata! Kiitos Hilma :)


Helmin kanssa on vielä tasossa heilahtelua. Välillä tuntuu sujuvan moni vaikeakin juttu kuin vettä vaan, välillä jumitetaan. Olen pyrkinyt hieman vähentämään kontaktitreeniä, koska ongelma on lähinnä se, että koira karkaa kontaktiesteille hakemaan 2-on-2-off -asentoa :D Jonkin verran ollaan harjoiteltu mm. kiertoja ja putkeen irtoamista ulkokaarteesta. Sekä keppejä. Parhaimmillaan nuo kaikki sujuvat jo tosi hyvin! Aivan sellaista samanlaista agilityn hurmaa (kuin Tiukulla) Helmin menossa ei kovin usein vielä näy, mutta hurma tuleekin yleensä vasta monen vuoden harrastamisen jälkeen kun koira on täysin varma esteistä ja tekemisestä. Pussi ja keinu pitäisi ottaa työn alle, ne ovat hiukan jopa saattaneet unohtua.


Sellaista menoa viimeksi, kivaa! Käykääpä Jaanan blogissa kurkkaamassa, miten hienosti Navi edistyy. Ihan joka shiban kanssa ei ehkä pystyisi tekemään tuollaista määrää toistoja :)

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä menoa, ihan hirvee vauhti Tiukulla päällä! Mulla kun ei (vielä) sitä koirakaveria ole, niin oon yrittäny opettaa meijän kuurolle kissalle hyppy-estettä. Aika vaihtelevalla menestyksellä tosin :D
    - Melli

    VastaaPoista
  2. Heh, kissassa on varmasti haastetta! :D

    VastaaPoista