lauantai 3. maaliskuuta 2012

Talviloma

Iitu hymyilee kameralle, Helmi piiloutuu

Tämän vuoden talviloman mahdottoman hankalalta tuntuva suunnittelu sai taas kerran miettimään, miten tämä Vaasa voikin aina sijaita niin kaukana sieltä, missä tapahtuu. Auto toki toimi (lukuunottamatta kuljettajan puoleista pyyhkijää, taas kerran jännitystä elämään by New Beatle! :D), mutta ongelman aiheutti, että mun loma sijoittui viikolle 8 ja Aleksin viikolle 9, eikä kumpikaan pystynyt tenttien ja uusien kurssien aloitusluentojen vuoksi joustamaan niin että matkustus edes johonkin suuntaan olisi onnistunut samalla kyydillä. No, me lähdettiin lopulta autolla Tiukun ja Helmin kanssa kohti kotikotia keskiviikkona ja palasin Somerniemi-Riihimäki-Tampere-Vaasa -reittiä sunnuntai-illaksi kotiin.

Onneksi loma oli kuitenkin kaiken järjestelyjen ja matkustamisen arvoinen :) Pari päivää viettelin siis ihan laatuaikaa kotosalla koko koiranelikon kanssa. Lenkkeiltiin, koirat telmivät pihalla ja Aata ja Tiuku pääsivät mm. leikkimään kaverini lasten (3kk, 1,5v ja 7v) kanssa. Aata oli lasten kanssa kuin elementissään, jakeli pusuja ja kävi kiltisti noutamassa (ja luovuttikin kiltisti! :D) palloa taaperoikäisen sitä viskoessa milloin minnekin. Tiukukin alkuepäilyjen jälkeen rentoutui ja otti rennosti maassa köllötellen rapsutuksia ja pusuja vastaan. Hyvää harjoitusta koirille nähdä välillä kiljuvia ja meuhkaavia ipanoita :) Seuraavassa kuvasatoa koirien ihan omista paineista kotipihalta:

 





Perjantaina saatiin vieraita, kun Dazu omistajineen tuli kylään! Koirilla tuntui olevan tosi kivaa, siellä ne kaikki viisi mennä meuhkasi pihalla. Dazu on nyt 4kk ja oikein kauniisti kehittynyt nuori uros. Luonne on edelleen vähintäänkin yhtä mahtava kuin aiemmin - vaikuttaa siltä, että pojalle on kehittymässä juuri omasta mielestäni ihanteellinen shibaluonne! Löytyy omaa päätä, rohkeutta ja viettejä, Dazua on mukava kouluttaa ja poika oppii nopeasti. Kaikki vieraat ihmiset ja koirat on ihan jees, ja jos joku koira jossain äriseekin, niin nenä pystyyn vaan ja ylpeänä ohi! Tai sitten kiusoittelemaan, että josko se kuitenkin lähtisi leikkiin ;) Peloton ja tyyni, mutta innostuessaan varsinainen vauhtimies!












Muutama pakollinen poseerauskuva myös:




Lauantaina suunnattiin mökille ja olipa sitä lunta paljon! Ihanan hiljaista ja rauhallista kaikkialla, ei äänenääntä missään. Koirat juoksentelivat koko päivän ulkona ja iltasella saivat vielä herkkuluut mutusteltavaksi - Helmi päätti mennä ihan keskelle järveä (jää kantoi turvallisesti) syömään luutaan, hassu näky kun koira makaa ja mutustelee luutaan toista tuntia keskellä-ei-mitään. Aata tuli mukaamme vähän saunomaankin välillä ja kävi paljun vierellä tervehtimässä, kuten pikkuneidillä tapana on. Avannosta pysyivät poissa onneksi niin koirat kuin allerkirjoittanutkin, hrr!

Sunnuntai-aamulla suuntasimme sitten äidin ja nuorimpien koirien kanssa Riihimäelle, jossa pidettiin shibojen vuosikokous. Porukkaa oli mukavasti, uudet toimijat saatiin valittua ja toivomamme PEVISA-äänestyksen tulos oli myönteinen. Päädyin itse uuteen jalostustoimikuntaan, joten jotakin uutta on myös tiedossa tälle alkaneelle vuodelle. Tekemistä toimikunnalla ainakin riittää :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti