lauantai 10. maaliskuuta 2012

Epävirallisia kisailuja

Helmin möllitokoilu perjantaina sujui ihan mukavasti! Pisteitä yhteensä 180,5/200, sellainen tasainen suoritus, sanoisin. Toki arvostelu ei ollut niin tiukkaa kuin oikeissa kisoissa ja liikkeiden välillä sai palkata koiraa. Lisäksi paikallaanmakuuaika oli yksi minuutti ja etäisyys 10 metriä.  Mutta helpotuksista huolimatta kyseessä oli Helmin ensimmäinen kisatilanne kuitenkin, vähän ohjaajaa jännitti, paikalla oli vieraita koirakoita ja niin edelleen, joten täytyy olla tyytyväinen. Neidillä on ikääkin vasta 1v 3kk :)

Monta juttua meni oikein hyvin, mutta kokonaisuudessaan Helmistä kyllä näki että niitä jääviä liikkeitä on harjoteltu viime aikoina.. Ja sitten kuitenkin otin ihan turhaan kauhean voimakkaan käsiavun seisomiseen, vaikka Helmi varmasti ois pysähtynyt hyvin jopa pelkästä käskystä kun sitä pysähtymistä niin kovasti ois halunnu tarjota seuraamistenkin yhteydessä.. Hyvää pelisilmää taas multa :D Ylipäätään virettä ois voinu olla pikkuisen enemmän, mutta tästä on hyvä jatkaa!

Tässä vielä pisteiden jakautuminen ja omat kommentit:

Luoksepäästävyys: 10 (istui kuin tatti :)
Paikallaanmakuu: 9,5 (vähän vinossa, mutta makuu rauhallinen, jee!)
Seuraaminen kytkettynä: 9,5 (hihna kiristyi välillä kun Helmi jäi odotti jäävää käskyä, käännös oikealle vähän huono. Vasemmalle, täyskäännös ja juoksu ok!)
Maahanmeno: 9,5 (mun mielestä ihan jees, vähän saatoin varmistaa ja ottaa hitaamman askeleen käskyn jälkeen :)
Luoksetulo: 9,5 (jäi hyvin, mutta juuri kun piti antaa luoksetulokäsky, Helmi kuuli takaa jotain mielenkiintoista eikä ollut kontaktissa.. Lähti käskystä siitä huolimatta hyvin luo, mutta vähän rauhallista vauhtia. Myös viereenistuminen vähän vino.)
Seisominen: 5 (Seuruun alussa meinas pysähtyä kokonaan, ennakoi taas. Jäi seisomaan paikalleen ja odotti hyvin, mutta mulla niin ronski käsiapu että siitä tipahti pisteet.)
Hyppy: 9 (Hyppäs hienosti, esteen jälkeen jäi etsimään palkkaa maasta, kun sen on sieltä aina tottunut samaan.. :D Taisin sanoa ensin "Helmi" ja sitten  vasta seisomiskäskyn, joten periaatteessa kaksoiskäsky tuossa. Odotti esteen takana kuitenkin hienosti).
Kokonaisvaikutus: 9,5

Poseerauskuvat viime viikonlopulta, Helmi 14kk:




Epäviralliset kisailut on erinomainen tapa ottaa sitä kisatuntumaa alle ja harjoitella ennen oikeita koitoksia :) Dazu 4,5kk osallistui Tarun kanssa Turussa viime viikonloppuna Pro Animals ry:n pentumätsäriin tarkoituksena saada pojalle kokemusta hälinästä ja tuomarin käsittelystä jne. No, reipas ja rohkea pikkumies oli ollut kuin kotonaan ja esiintyi niin pöydällä kuin maassakin kuin vanha tekijä. Tuloksena vaatimattomasti BIS-1, wau! :) Uskoisin, että Dazu ehtii vielä tulevaisuudessa hurmata muutaman muunkin tuomarin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti