sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tokotreenit ja Tiuku agiepiksissä

Pikaiset treenikuulumiset vielä vikoista treeneistä, ennen kuin suunnataan talvilomalle kotio "etelään" ja jää parit treenit välistä.

Perjantaina Helmin kanssa tokoiltiin ja  Tiuku pääsi Helmin vuoroa odotellessa vähän kiihdyttelemään agiesteiden pariin. Tehtiin muutamia hyppysarjoja, irtosipa tyyppi hienosti, wau! Huutelin vaan "eteen" ja Tiuku loikki esteitä niin kauan kuin niitä edestä löytyi. Lisäksi harjoiteltiin taas pussia, tällä kertaa en enää nostanut kangasta ja sieltähän se neiti vaan ryömi ulos, jeeeee! :)

Helmin tokoilut meni myös hienosti, etenkin paikallaanmakuun edistyminen alkaa näkyä. Takapalkan avulla makuu oli aika rauhallinen ja pääsin ottamaan vähän enemmän etäisyyttä koiraa. Pari kertaa kävin antamassa välipalkan, mutta vaikuttaa siltä että Helmin varmuus alkaa kasvaa. Ratkottiin yksilövuorossa edelleen meidän ongelmaliikkeitä eli hyppyä ja seisomaanjäämistä. Seuraavat viikot treenaillaan nyt molempia mahdollisimman "monipuolisesti" ja palataan osin myös näiden liikkeiden opettamisen "alkeisiin". Seisomaan jäämiseen peruuttelusta nopeita pysäytyksiä, hyppyä nami- ja kosketusalustan avulla.

Tänään oltiin sitten PAWSilla Maalahdessa agilityn epävirallisissa kisoissa Tiukun kanssa! Olin aika luottavaisella mielin kun Tiuku oli kerran ehtinyt kisahallissa jo käymään (viime viikonlopun valmennus) ja on muutenkin ollut niin reippaana. Hyvin meillä menikin! Tiuku oli ihan intona omaa vuoroa odotellessamme ja radalla tuli ohjaajalle ihan kiire ;) Möllirata oli mukavan suoraviivainen ja helppo, muutama hankalampi kohta, mutta niistä selviydyttiin kunnialla. Radan alussa meille tuli pieni, hassu kömmähdys ja ohitettiin yksi este, oltiin varmaan Tiukun kanssa molemmat vähän unessa vielä. Aika oli kuitenkin virheestäkin huolimatta tosi hyvä, jos katsoin tuloslistaa oikein niin noin -21sek alle ihanneajan ja luokan toiseksi paras aika! Startteja oli yhteensä reilu kymmenen. Hyvä Tiuku!! :-)

Tiuku A-esteellä, kuva viime kesältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti