torstai 25. elokuuta 2011

Lomalla!

Ah, ei voi muuta sanoa kuin että kyllä lomalla on mukavaa! :) Puolitoista viikkoa lomaa on takana ja vielä toinen samanlainen pätkä edessä. Loman aikana ollaan ehditty tehdä vaikka mitä, mutta seuraavassa pikakertaus.

Loma käynnistyi parhaalla mahdollisella tavalla kun saimme Elisan ja Meiko-shiban meille kylään. Meiko sai ensin äidiltäni rabies-rokotuksen niskaan ja sitten oli vähän kivempien ohjelmanumeroiden vuoro. Käytiin koirien kanssa lenkillä merenrannassa, ja Helmi ihan päätti hypätä mereen hihnassaan. Ilma oli ihanan lämmin ja pihalla aitauksessa tytöt saivat oleskella rauhaksiin. Kovin villiksi meno ei yltynyt, mutta koirat tulivat aika hyvin toimeen ja Meiko nautti palloleikeistä. Meiko osoittikin olevansa paitsi tosi kaunis, myös luonteeltaan ihana. Kiitos Elisa vierailusta!



Seuraavana aamuna lähdimme puolestaan Helmin kanssa kohti Helsingin Tuomarinkartanoa, jossa järjestettiin kaikkien rotujen pentunäyttely. Päivästä tulikin aika pitkä, kun Helmin rotukehä oli ohi yhdentoista maissa ja ROP-pennuksi kunniapalkinnon kera valitun Helmin kanssa jäimme odottelemaan pentujen ryhmäkehää. Onneksi sää suosi, ei ollut kuuma, mutta aurinko pilkahteli ja sadetta ei saatu niskaan. Helmi otti näyttelyssä rennosti, mikäs meillä oli numikolla pötkötellessä :)
Tuomari Kirsi Honkanen kirjoitutti Helmistä näin: "Erittäin hyvin kehittynyt. Sulavat rungon linjat. Hyvät mittasuhteet. Oikeat pään mittasuhteet. Hyvä ilme. Kauniit silmät ja korvat. Hyvä kaula, ylälinja ja häntä. Hyvä rintakehän malli, hieman pitkä lanne. Etukulmaukset saisivat olla voimakkaammat, hyvät takakulmaukset. Hyvä raajaluusto. Tasapainoiset liikkeet. Hyvä turkinlaatu ja urajiro. Erittäin miellyttävä käytös."
Helmi käyttäytyi jälleen oikein kauniisti ja näyttelypäivä huipentuikin mahtavasti, kun hienosti järjestetyssä näyttelyssä meidän poimittiin isossa kehässä jatkoon! Lopulta sijoitus oli ryhmän kuudes, mikä oli kyllä kovassa seurassa tosi hienosti vaikka harmittavan lähelle oikeaa ryhmäsijoitusta jäätiinkin. Olen niin ylpeä Helmistä, pikkuneiti esiintyi niin kauniisti! :) Oli hienoa esiintyä kehässä yleisön edessä ja kuunnella kun kuulutettiin kehän etenemisestä jne. :)
Fumi ja ihana panta
Kuva: Linda Malmlund

Näyttelyn jälkeen ajoimme Kauniaisiin tapaamaan Fumikoa. Aivan yhtä suloinen pikkuneiti hän on kyllä kuin aiemminkin, ja tottelevainen ja leikkisä kuin mikä :) Fumiko ja Helmi tulivat edelleen hienosti juttuun ja sukulaistyttöjen leikkiä oli hauska seurata. Fumikolla tuntui sujuvan elämä uudessa kodissa muutenkin kaikin puolin mallikkaasti.
  
Alkuviikosta hengähdettiin pari päivää kotona, tuunailin itse vähän läppäriäni uuteen uskoon ja kävimme koirien kanssa muutaman kerran naapurin ihanan aussien kanssa lenkillä. Ylppö onkin tyttöjen ihan suosikkikaveri :) Keskiviikkona lähdettiin sitten mökille, tällä kertaa tosin vain Tiuku ja Helmi pääsivät mukaan. Tiuku karkaili pari kertaa mökkinaapurin tontille haukkumaan ja ulvomaan, ja järveltä kuulunut kaiku ei varsinaisesti auttanut Tiukun hiljentymisesttä. Helmi oli niin kiltti tyttö niin kuin aina, meni ehkä puoleen väliin Tiukun perässä, mutta sitten jäi miettimään että ei ehkä viittikään, missä matte :-) Epätyypillinen shiba, mutta minä tykkään <3 Koirat kävi mustikassakin, eivät kyllä ole kovin avuliaita poimimisessa kun syövät väkisin samasta puskasta mistä yritetään poimia. :) Käväistiin perjantaina kotona kun meidän ihmisten seura vaihtui kavereista sukulaisiin, mutta palattiin sitten illalla takaisin. Eikä näkynyt neitien olemuksessa merkkejä kyllästymisestä. Video ja kuvat puhukoon puolestaan :)








Sunnuntaiaamulla oli aika suunnata mökiltä kohti pentunäyttelyä, tällä kertaa Tampereen yläpuolelle Kyröskoskelle. Näyttelyalue oli ampumarata metsän keskellä, mikä olisikaan rennompi paikka pentunäyttelylle! Päivä oli vähän pilvinen, mutta olimme onnekkaita emmekä saaneet vettä niskaan. Erityisen kivaa näyttelypäivässä oli, että saimme Helmin kanssa seuraksemme Katjan, ja koska päivä oli muutenkin lyhyempi kuin Helsingin pentunäyttelyssä, aika kului oikein mukavasti :) Helmi nautti rotukehän hienon suorituksen jälkeen possunkorvansa ja vastaanotti rapsutuksia.

Tuomari Saara Sampakoski palkitsi Helmin kunniapalkinnolla ja Helmi saavutti kolmannessa näyttelyssään kolmannen rotunsa parhaan tittelin :) "8kk erinomainen narttupentu. Hyvät mittasuhteet. Hyvä pää ikäisekseen. Kauniit, tummat silmät. Hyvät korvat. Erinomainen rintakehä ikäisekseen. Kauniit kulmaukset edessä ja takana. Oikea-asentoiset raajat. Erinomainen raajaluusto. Erinomainen voimakas reisi. Erinomainen häntä. Hyvä väri. Erinomainen luonne, esiintyy erinomaisesti." Aika erinomainen tyttö <3

Tämä alkuviikko ollaan taas viihdytty kotosalla, mutta ei suinkaan toimettomana :) Eilen päivällä saatiin Aatalle leikkiseuraa, kun kuukauden nuorempi Koma-poika, myöskin black&tan ja Saksan tuonti, saapui Tian kanssa meille telmimään :) Komea ja menevä pikkumies, erityisesti Aata oli kaverista ihan intona! Aika hyväkäytöksinenkin, kun Iitukaan ei juuri häiriintynyt lauman hetkellisestä kasvusta :) Kiitos Tia vierailusta!


 

 


Koman ja Tian lähdön jälkeen suuntasin ystäväni mökille lenkkeilemään, uimaan, saunomaan, syömään hyvin ja vaihtamaan kuulumisia pitkästä aikaa, ei paljon parempaa lomapäivää yksinkertaisesti voi olla! Koirat nukkuivat illan ihan tyytyväisenä :)

Ei tästä lomatarinasta nyt kovin pikainen tullut, mutta kun on tapahtunut niin paljon kaikkea kivaa, ei millään malttaisi jättää  mitään välistä. No, nämä on näitä lomailun positiivisia puolia! :-) Ensi kerralla tiedossa varmastikin lomakuulumisia osa II. Kaikkea kivaa, kuten Mirai No-pentutapaaminen, on vielä lomasta jäljellä. No, nyt alkaa varmaan tätä lomahehkuttelua olemaan jo tarpeeksi, aika käpertyä nukkumaan :) Helmi ja Tiuku näyttää mallia:


Kauniita unia!

1 kommentti:

  1. Ihania koiruuksia :) Kaunis Helmi on ihan oikealla paikalla ROP -kehässä :D

    VastaaPoista