Mukavaa pääsiäistä! Tämän pääsiäisen teemana on paitsi Kinder-suklaamunat, myös pikkujätkä-Gin (Ginder, Gintsu, Gini - mitä näitä lempinimiä nyt on), joka tuli meille pariksi päiväksi hoitoon. Pääsiäinen on sellainen viikonloppu, jolloin on aikaa ottaa ihan rennosti ja vähän perinteeksi on jo muodostunut tulla tänne Halikkoon ja viettää aikaa nimenomaan koirien kanssa.
Gin on kyllä aivan kuin äitinsä samassa iässä! Superreipas ja innokas. Hieman toopekin, mutta iän piikkiin :) Treenattiin vähän näyttelyjuttuja. Lihapullatekniikka toimii jo hyvin seisotuksessa, ravissa pitäisi vielä päästä liiallisesta katsekontaktista eroon. Aivan samat haasteet kuin Aatan kanssa - jos liian hyvää kontaktia herkkupalaan nyt voi haasteeksi edes sanoa. Sanokaa mun sanoneen, tää mies pesee asenteellaan kehässä vielä aika monta kilpakumppania ;)
Riikan reissusta tulossa lisää juttua lähipäivinä! Nauttikaahan pyhistä! :)
Moi. Haluaisitko selittää tuon käden pyöräytysliikkeen tarkoituksen videolla? Pitäisi kouluttaa omaa koiraa näyttelyihin... Muutenkin esitys- ja koulutusvinkit olisi tervetulleita!
VastaaPoistaJa, en löytänyt tietoa, mutta varmaan tietäisit mikä on Suomessa kermanväristen/valkoisten shibojen tilanne? Onko niitä?
Moikka,
VastaaPoistaKyse on näyttelyesiintymiskouluttaja Gerad O'Sheanin ns. lihapullatekniikasta, joskin ranteen pyöräytys on mun omaa versiointia ja muutenkin olen tekniikkaa vähän soveltanut :) Perusidea on siinä, että oikealla kädellä tehdään peukalon ja etusormen avulla ympyrän muotoinen käsimerkki, jota koira opetetaan tuijottamaan. Herkku voidaan pitää samassa kädessä nyrkin sisällä ja etusormen suoristaminen on ikään kuin naksuttimen naksautus-äänen korvike. Alussa koira saa ”naksautuksen” eli etusormella tehtävän merkin ja sitä seuraavan herkkupalkan heti, kun se katsahtaa käteen. Pikkuhiljaa katseen aikaa pidennetään ja koiralta vaaditaan samaan aikaan seisomista ja pidempää katseen säilyttämistä.
Suomessa syntyy satunaisesti valkoisia (=kermanvärisiä) shiboja, KoiraNet-tilastojen mukaan niitä olisi rekisteröity kaikkiaan tusinan verran. Siis noin 12 shibajääkarhua :)
Suurkiitos selvennyksestä! Nyt pääsee harjoittelemaan oman kanssa.
VastaaPoistaHarmi, kun noin harvinaisia, todella kauniita ovat... :)